L’arròs de Pego és un dels més sans del món

Un estudi de la Universitat Miguel Hernàndez d’Elx ha confirmat que l’arrós de la Marjal Pego-Oliva conté una quantitat molt baixa d’arsènic inorgànic, considerat com potencialment cancerigen. L’anàlisi ha constatat que les varietats bomba i bombó tenen una mitjana de tan sols 45 micro grams d’aquest arsènic per quilo d’arròs. Així, l’arròs de Pego se situa entre els dos amb valors més baixos d’Espanya, junt amb el que es produeix a Donyana. La qual cosa significa que és un dels més sans no només d’Espanya i d’Europa, sinó també del món.

L’estudi conclou que la concentració de tan sols 45 micro grams per quilogram fa que l’arrós bomba i bombó siguen segurs per al consum, fins i tot, en el cas dels col·lectius més sensibles a una toxina com l’arsènic inorgànic, que són els menors de 3 anys i els celíacs.

Però, aquesta és només una part de les conclusions de l’anàlisi realitzat per l’equip d’estudi de la qualitat i seguretat alimentària de la Universitat Miguel Hernàndez, dirigit per Ángel Carbonell.

Aquest catedràtic i investigador porta des del 1990 treballant en qüestions relacionades amb l’arsènic i des de fa deu anys analitza els arrossos europeus. En els dos últims ha tractat amb les varietats de Pego i les dades l’anàlisi que acaba de fer-se públiques estan estretes de l’arrós de la campanya passada.

A Ràdio Pego hem entrevistat a Ángel Carbonell per a conéixer tots els detalls d’aquest estudi i els seus resultats.


La investigació de la Universitat Miguel Hernàndez d’Elx ha estat demanat pels mateixos productors de l’arròs de la Marjal, qui estan més que satisfets amb els resultats. En ho ha contat Vicent Dominguis, de Pego Natura, instigador de l’estudi.

1779 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!