Nou capítol en l’enfrontament entre Compromís i l’equip de govern pel PAI Pego-Golf

Després de la celebració del plenari ordinari del mes de setembre s’ha produït un nou desencontre entre el grup municipal de Compromís i Socialistes Pego en relació amb el PAI Pego Golf. D’una banda, Compromís pensa que l’equip de govern podria estar intentant amagar alguna cosa que pot haver darrere del projecte, i, d’altra, els socialistes afirmen que no entenen el rebuig per part dels valencianistes, quan els primers interessats en què el camp de golf es faça són els propietaris dels terrenys.

Tot començà en el plenari del mes d’agost. Compromís havia presentat per urgència una moció en la qual demanava que s’encarregara a Secretaria un estudi sobre les conseqüències legals i patrimonials que pot tindre per a l’Ajuntament de Pego que el PAI Pego Golf es duga a terme. La proposta no es va debatre perquè segons Àngel Oltra, regidor de Compromís, l’alcalde no va actuar conforme a llei.


Atés a que la moció no va ser admesa a debat, la coalició va presentar un recurs de reposició amb l’esperança de que fóra tractada en la sessió plenària del mes de setembre. Però, no va ser així. És per això que Compromís no descarta acudir a la via jurídica.


I és que més enllà de que l’assumpte de la moció s’haja pogut debatre en el plenari, Compromís denuncia que, d’un costat, s’ha trencat un pacte no escrit que ve de lluny.


D’altra banda, els regidors de la coalició consideren que se’ls ha llevat un dret.


La preocupació en les files de Compromís va vindre arran d’unes cartes que l’empresa promotora del Pego Golf ha enviat als propietaris dels terrenys. L’alcalde, Enrique Moll, ha aclarit que l’empresa no ha actuat bé perquè està en liquidació i així li ho ha comunicat l’Ajuntament de Pego.


A més, a més, el consistori ha encarregat un informe al tribunal jurídic-consultiu que encara no ha arribat, motiu pel qual l’Ajuntament no pot prendre cap decisió respecte al PAI Pego-Golf, segons l’alcalde.


Moll apunta que s’ha de respectar els terminis legals per tal que l’Ajuntament no incórrega en cap responsabilitat patromonial posterior. I, a més, assegura que el consistori està al costat dels propietaris dels terrenys, els qui, segons diu, són els primers interessat en què el projecte es duga a terme.


Per contra, Àngel Oltra assegura que l’equip de govern ha incorregut en massa contradiccions i que en aquest moment els propietaris no confien en l’equip de govern.

846 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!