L’àrea d’atenció a emprenedors de Creama Pego ha ajudat a crear 9 empreses en el primer semestre de l’any

El conjunt del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta ha creat el primer semestre de 2015 un total de 112 empreses que han donat lloc a 160 llocs de treball i han sol·licitat ajudes per valor de més de 200.000€.
La setmana passada va tindre lloc la reunió dels tècnics de Creama que treballen en l’àrea de creació d’empreses per a fer balanç de les accions dutes a terme durant el primer semestre de l’any i planificar noves actuacions dirigides als emprenedors i empresaris.


Font:Creama


El Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta és la proposta més reeixida que existix per a la creació d’empreses en la comarca ja que és present en la quasi totalitat dels pobles amb un major nombre d’habitants de la comarca com són Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia, comptant amb el suport dels seus ajuntaments a més del recolzament de la Diputació d’Alacant i de la Generalitat Valenciana.

Durant els primers 6 mesos de 2015 des de Creama s’ha pogut analitzar la viabilitat de 318 idees de negoci, s’han constituït 112 empreses i s’han creat 160 llocs de treball. A més s’ha oferit una gran quantitat d’hores de formació a través de seminaris i jornades gratuïtes. Tot això gràcies a la metodologia de Creama basada en sessions de treball individuals que tenen per objectiu el foment de la cultura emprenedora i l’ús de ferramentes que faciliten la creació d’empreses en la Marina Alta.
Si anem a allò local, és a dir, si analitzem les xifres de Creama Pego, ací l’àrea d’atenció a emprenedors ha ajudat a constituir 9 empreses, 2 d’elles liderades per homes i les 7 restants per dones. Empreses que han creat, de moment, 9 llocs de feina. D’eixes nou noves empreses constituïdes a Pego 3 ho han fet en el sector serveis, 2 en el sector comerç, 2 més en el sector de l’hostaleria, 1 empresa en el sector agrícola i 1 altra en el sector de les arts. El 55.56% dels emprenedors són menors de 30 anys, el 44.44% restant tenen entre 31 i 45 anys.

Si ens fixem en els nivells d’estudis dels nous emprenedors pegolins, 3 són persones llicenciades, 3 tenen estudis bàsics, 2 han obtingut el Batxillerat i 1 és diplomada.

A més, l’àrea d’atenció a emprenedors de Creama Pego té oberts 18 expedients de creació d’empresa, al que s’afegix que l’Agent de Desenvolupament Local de Creama Pego ha realitzat 70 assessoraments.

Tornant a Creama en el seu conjunt, dins del programa d’ajudes a emprenedors publicat pel SERVEF, Creama ha tramitat 69 expedients que han suposat per als emprenedors de la Marina Alta la sol·licitud per a poder obtindre més de 200.000€, que els facilitaran les necessitats de liquiditat i inversió per als inicis del seu camí empresarial. Les ajudes tramitades per a facilitar, econòmicament, iniciar els projectes empresarials a Creama Pego han estat 3, de les que s’han obtingut 8.500€.

791 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!