El banc d’aliments de Pego dóna les gràcies per la solidaritat pegolina que ha permès recaptar més de 1700 quilos d’aliments

A finals de maig el banc d’aliments de Pego va començar una campanya urgent de recollida d’aliments. La mobilització des d’aleshores i fins a principis de juliol ha permès arreplegar més de 1.750 quilos de menjar i productes de neteja bàsica i 1.155€ per adquirir-ne més. Per tot això, des del banc d’aliments de la localitat donen les gràcies a totes les persones, associacions i entitats que han col·laborat i també al voluntariat per la seua tasca.
A principis de juny Ràdio Pego es feia ressò de la crida urgent del banc d’aliments de Pego per nodrir el magatzem d’aliments i productes d’higiene bàsics. Hui recuperem i actualitzem la notícia.

La crida urgent del banc d’aliments va estar motivada per tres factors:

– Este va estar uns mesos repartint aliments comprats, únicament, amb la partida pressupostària que té assignada dels pressupostos municipals.

– Per l’increment de famílies i persones amb la necessitat d’ajuda i

– perquè fins a juliol no ha arribat menjar de la Unió Europea degut a un canvi en la normativa.

La resposta dels pegolins i les pegolines a esta crida ha sigut, de nou, d’excel·lent. Des del banc d’aliments asseguren estar «molt satisfets amb la col·laboració per part de la gent, així com dels distints col·lectius i empreses de Pego que han col·laborat en esta campanya» que començava a finals de maig, és per això que els donen les gràcies.

No s’oblida la gent que coordina el banc d’aliments del seu voluntariat i també els dóna les gràcies perquè «la majoria de dies que fèiem campanya eren cap de setmana, però han estat ahí». També recorda la tasca de les persones que han transportat els aliments. I, especialment, a aquells voluntaris i voluntàries que «es passen tot l’any dedicant el seu temps i esforç al banc d’aliments» perquè asseguren que «sense ells tampoc podria existir».

La coordinadora del banc d’aliments de Pego, Ana Frau, ha fet recompte de tot el que s’ha recollit des de finals de maig:

– El Club de tennis de Pego, qui va organitzar un torneig solidari que tenia com a inscripció menjar per al banc d’aliments, va recollir 182kg.

– Mas y Mas el 29 i 30 de maig va realitzar campanya nacional. A Pego van col·laborar en la recollida d’aliments voluntariat del banc, les ames de casa i les tres falles de Pego: Convent, Plaça i Natzarè i La Font, arreplegant menjar i també fent donacions aconseguint un resultat de 8 carros de compra plens de menjar. Així mateix, el supermercat ha fet un donatiu de 178kg.

– Durant la celebració de la IV Gala de l’Esport es van recollir 243kg.

– La lliga de Futbol Sala de Pego va donar 210kg d’aliments.

– El Club de Natació va fer una aportació de 80kg.

– El Col·legi Ambra va donar 270kg a principis de juny.

– El Col·legi Carolina Sala va aportar 187kg.

– Diverses aportacions particulars van sumar 102kg.

– Durant la presentació del capità moro 2015 es van rebre aportacions especialment importants de la filà Capitana Al-Garrapets, de la filà Coscolls i de la filà Conqueridores, així com aportacions particulars de diferents moros i cristians que van assistir a l’acte, recaptant-se un totals de 125kg.

– La filà Ha-ben-sahines va entregar 90 racions de menjar fet durant els dies de Moros i Cristians, que van ser entrades a les persones usuàries del banc.

– Dorsal 19, del I repte de 24 de running, va entregar 75kg recaptats.

– El cap de setmana passat Manà va celebrar un concurs de pesca en què la inscripció era aportar menjar, recollint un total de 58kg aportats també al banc d’aliments.

També hi ha aportacions econòmiques:

– La Junta Central de Moros i Cristians ha aportat 500€ en menjar i productes d’higiene que seran entregats esta mateixa vesprada al banc d’aliments.

– Un particular va entregar, per valor de 200€, panyals i compreses.

– Durant els dies de Fira el banc d’aliments va recollir, en les actuacions de la nit de rock, varietés i els dos musicals, 150€.

– Càritas Sagrada Família també va aportar 200€ que es van gastar en rentavaixelles i paper higiènic.

– El bar Vent de Llevant durant el temporal de tapes va aconseguir recaptar 300€ que va repartir entre tres associacions, una d’elles el banc d’aliments que va rebre 105€.

Les aportacions han estat, en productes bàsics més de 1.700kg i en diners, 1.155€. Xifres, però, que «han ajudat moltíssim en el repartiment de finals de maig, juny i principis de juliol», però que afirmen des del banc d’aliments, han hagut de ser recolzats amb la compra de menjar per complementar la cistella que es repartix a les famílies que fan servir el banc d’aliments.

Actualment es repartix menjar a 244 persones, de les quals 68 són xiquets i 7 menors de 2 anys. Es repartixen al mes uns 2.765kg de menjar bàsic, és a dir, llet, arròs, llegums, caldos o sucs, entre d’altres.

888 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!