La Marina Alta present al nou Consell

Amb els nomenaments de Jaume Fullana com a Director general de Política Educativa de la Conselleria d’Educació i Josep Ochoa Monzó com a Director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

La Marina Alta enguany té un important nombre de representants a l’alta política. A més dels tres representants a la Diputació d’Alacant, César Sánchez (PP) qui serà designat més que probablement divendres que ve nou president de la mateixa, José Chulvi (PSOE) i Gerard Fullana (Compromís). La Marina Alta també compta amb diversos diputats de la comarca a la nova cambra autonòmica. A més del pegolí Josep Nadal (Compromís) i el fins ara vicepresident del Consell, José Císcar (PP), que intentarà liderar el grup popular disputant-se’l amb Maria José Català. També ha pres possessió de la seua acta de diputada Rosa Mustafà (PSPV).
A més, en el tercer esglaó del Consell hi trobem dos nomenaments. En primer lloc, el del xaloner Jaume Fullana, home de reconegut prestigi dins del món de l’educació. President de la Cappev, l’entitat organitzadora de les Trobades a la Marina Alta i, fins gener passat, director del col·legi públic Gabriel Miró, de Calp. Fullana exercirà a partir d’ara com a director general de política educativa.
Nascut a Marràqueix l’any 1954, fou un dels fundadors de la Federació Escola Valenciana, a més de l’impulsor de la segona Trobada que va tenir lloc al País Valencià, que es celebrà a la Xara, el maig de 1985 (la primera havia tingut lloc a Benifaió un mes abans). Especialista en plurilingüisme i interculturalitat, ha estat coordinador de la comissió d’educació d’Escola Valenciana, a més de coordinador de l’entitat a la Marina Alta.

Compta amb algunes publicacions i el seu treball “Acollida en una aula de 3r. Enllustre de Primària” va ser premiat amb els “Premis de la Comunitat Valenciana a materials didàctics dirigit a l’atenció educativa de l’alumnat immigrant” (DOGV del 20 de maig de 2005). És membre de la UEM-UA (Unitat per a l’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant).
L’altre membre del nou Consell en un tercer esglaó és el regidor de Ràfol d’Almúnia Josep Ochoa Monzó. És Regidor de Cultura, Urbanisme, Participació Ciutadana i Transparència de l’Ajuntament del Ràfol d’Almúnia per Compromís i ha sigut nomenat Director General de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.
Nascut a Monòver en 1967. És professor titular de Dret Administratiu a la Universitat d’Alacant. Ha sigut vicedegà de la Facultat de Dret i director de secretariat del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant. Ha sigut set anys magistrat suplent del Tribunal Superior de Justícia i un any advocat de l’Estat habilitat per a la província d’Alacant.
1025 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!