L’AMPA de Carolina Sala es mobilitza

Serà el dijous que ve, 27 de novembre, a les 4 de la vesprada, avançant una hora la finalització de les classes, alumnes, pares i mares, avis i àvies, oncles i ties… tothom acudirà a les portes de la Trilladora on actualment estan ubicats els barracons on donen classe els al voltant de 200 alumnes de Carolina Sala. Des d’allí es manifestaran fins a l’escola en construcció per denunciar la lentitud de les obres. Una acció paral•lela serà escriure cartes individuals a la Conselleria per demanar la celeritat de les obres. L’AMPA de Carolina Sala ha decidit mobilitzar-se davant la lentitud de les obres del centre educatiu que albergarà els seus fills i filles. I és que la finalització del contracte d’execució estava prevista per al 19 d’octubre de 2007. Des de Conselleria se’ls havia transmès que les obres es retardarien tres mesos i estem a 21 de novembre de 2008, més d’un any de retard des de la data prevista.

Des de l’AMPA es reconeix que les obres continuen i això els tranquilitza d’alguna manera, però el que no estan disposats és a què s’eternitzen en els barracons, com un cas a la Vila que ja porten 10 anys en barracons –exemple de durabilitat en aules prefabricades que va exposar la inspectora d’educació a la representant de l’AMPA de Carolina Sala en el Consell Escolar per donar a entendre que no estaven tan malament.

Una de les últimes gestions que s’ha fet des de l’AMPA, la direcció del centre i l’ajuntament de Pego ha estat sol•licitar una entrevista amb el director de règim econòmic de la Conselleria d’Educació, tot i que a hores d’ara encara no han rebut contestació a aquesta demanda. Així mateix, des de la direcció a principis de setmana es va telefonar a la secretària del Conseller per si podia donar explicacions sobre els retards de les obres i la contestació va ser que havent visitat la construcció la setmana anterior, “l’obra està bé, que va amunt, però que hi hagut un problema de perforació i això ha provocat retards”. Així mateix, la direcció del centre va telefonar a la secretària del director de règim econòmic que va quedar que en eixe moment no se’ls podia atendre i que al dia següent els telefonarien, però a hores d’ara encara no han rebut eixa telefonada.

Així les coses, dimarts per la nit l’AMPA de Carolina Sala es reunia per a decidir quines activitats podien fer per manifestar el seu malestar per la situació actual de les obres del nou centre. Perquè com deia Aurora Pons, presidenta de l’AMPA “realment els pares estem preocupats per la situació de l’escola, perquè efectivament, l’excusa que ens donen és que l’escola està alçant-se i que ja està l’estructura feta, però evidentment ens donem compte que això va molt retardat, que no només duen un retard de tres mesos, sinó que en porten més.”

Explicava Aurora Pons que “en la darrera assemblea ja vam estar parlant de prendre una postura i fer algunes coses i esta ha sigut l’assemblea que hem convocat expressament per a decidir quin tipus d’activitat, de mobilització fem per a manifestar eixa inquietud que sentim els pares per la situació de l’escola.” Finalment, eixa decisió es va concretar en una concentració, el dijous que ve, 27 de novembre, davant les portes de la Trilladora, on s’ubiquen els barracons, a les 4 de la vesprada, una hora abans d’acabar les classes per a què tots els alumnes, més els pares i mares, els avis i àvies i els oncles i ties, s’uneixen en una marxa reivindicativa que els durà fins l’actual centre en construcció on es deixarà un pancarta denunciat el retard de les obres.

Una activitat complementària a aquesta mobilització implica que “cada xiquet escriga una carta i la dirigeisca a la Conselleria per a demanar eixa celeritat en les obres” així des de l’AMPA s’ha decidit “que presentarem 200 instàncies a la Conselleria demanant això.” Alhora que Aurora Pons apuntava a què “més endavant, si això, ja demanarem el recolzament a la resta d’AMPES i als altres col•legis del poble de Pego per a què ens recolzen i exigim, entre tots, no sols l’acabament de les obres d’esta escola sinó també que es faça prompte i ràpid eixe institut que ja veurem si el veurem algun dia.”

Aquestos són els problemes més immediats, però hi ha d’altres als que s’haurà d’enfrontar el Col•legi Públic Carolina Sala és que el nou centre no disposarà d’aules per a impartir 1r i 2n d’ESO, dos cursos que s’haurien de donar a l’Institut, però que també per falta d’espai s’estan impartint en els diferents col•legis del poble. Però aquesta situació afectarà tant als mestres com als alumnes en un futur relativament proper, ja que sembla ser que l’execució del nou institut no té data d’inici. Però el problema ja existeix, ja que els mestres d’ESO encara no han cobrat perquè estan inscrits a un altre institut i no a la mateixa escola on donen les classes. Açò afecta a la qualitat de l’ensenyament públic.
471 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!