L’Ajuntament de Pego aprova el conveni bàsic bilateral amb la Direcció General de Trànsit

Amb l’objectiu principal que hi haja una bona comunicació de les infraccions que porten aparellades pèrdua de punts. El conveni també permetrà que se li facilite a l’ajuntament la informació de la DGT i es duguen a terme col•laboracions de campanyes diverses.
El primer punt de l’ordre del dia del plenari ordinari del mes de setembre portava a aprovació el conveni bàsic bilateral entre l’organisme autònom de la Direcció General de Trànsit i l’Ajuntament de Pego. El conveni té com a eixos principals facilitar informació de la DGT, fomentar la col•laboració en diferents campanyes i, sobretot, que des de la Policia Local de Pego se’ls comunique amb assiduïtat els conductors que tenen sancions amb pèrdues de punts.

Carmelo Ortolà, regidor de Seguretat Ciutadana, comentava que este tipus de col•laboració “fa molt de temps que està fent-se, però ara es demana que es renove per la introducció d’alguns elements”. Especificava Ortolà que la comunicació es durà a terme entre la Policia Local i la Direcció Territorial de Trànsit a Alacant, “perquè qui té les bases de dades de vehicles que no són els de Pego” i este conveni permet l’accés del cos local a les mateixes. Per part de la Policia Local, confirmava el regidor de Seguretat Ciutadana que “ha de comunicar a este organisme [Direcció Territorial de Trànsit] les sancions imposades per la Policia Local que comporten pèrdua de punts”.

El conveni aprovat ahir pel plenari “és un conveni tipus”, explicava Ortolà, “signat per la FEMP i la Direcció General de Trànsit”. Avançava el regidor de Ciutadans de Pego que si l’Ajuntament de Pego no signara este conveni “la Policia Local es veuria sense una base important de dades a l’hora de localitzar la propietat de vehicles que són de persones no censades a Pego”.

Des del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste va manifestar que “tot el que siga afavorir la col•laboració entre administracions en matèria de seguretat vial ens sembla bé” i destacava que si el conveni ha de millorar la base de dades de la Policia Local i va a permetre prevenir millor, “estem d’acord amb la signatura del conveni”.

Des del PP, Maite Ferrándiz declarava que es tracta de facilitar la tasca de la Policia Local i per tant “anem a recolzar-ho”.

Raül Tamarit prenia la paraula com a portaveu del PSPV per a mostrar el seu recolzament al conveni. Assegurava que “tot el que siga millorar en seguretat vial, millor que millor” i remarcava que es tracta d’un intercanvi de dades entre dos organismes i a més “la Policia Local es beneficia de coses que en estos moments no podem tindre com són aparells de control o de campanyes escolars de seguretat vial”.

El conveni entre l’Ajuntament de Pego i la Direcció Territorial de Trànsit era aprovat per 13 vots a favor i una abstenció, la del popular Eduardo Siscar.
489 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!