La Volta a Peu torna dissabte a Pego amb la participació de més de 1.600 atletes

La Regidoria d’Esports i el Club Dorsal 19 ultimen els preparatius del que serà la 38 Volta a Peu de Pego, una de les proves més emblemàtiques del Circuit de la Marina Alta. S’espera que al voltant de 1.600 persones competisquen en les diferents probes que es disputarà al llarg de la vesprada. Per un costat, uns 300 xiquets i xiquetes, a partir de les quatre i mitja. I, per altre, uns 1.300-1.400 adults en la proba reina, a les set de la vesprada.

La Volta a Peu torna després de dos anys d’aturada per la pandèmia del coronavirus i ho fa amb un recorregut nou, de 10 quilòmetres, que discorrerà per dins del casc urbà, amb l’objectiu d’aconseguir una major implicació de la població, tal com ha explicat el tècnic municipal d’Esports, Josep Llorca.

En previsió de la gran afluència de corredors i acompanyants, l’organització ha preparat zones d’aparcament i vestidors.

A l’hora de posar en marxa tota aquesta infraestructura és molt important la tasca que realitzen tant la Policia Local com Acció Urgent. Però, el paper més destacat és el del club d’atletisme Dorsal 19 i el voluntariat. A més a més, des de la Regidoria d’Esports es convida a totes les persones que vulguen col·laborar a acudir al passeig Cervantes, on estarà l’eixida i meta de la cursa, un parell d’hores abans de l’inici.

Una altra de les particularitats és que la cursa ha estat organitzada amb la premissa de la sostenibilitat. En els avituallaments s’oferirà aigua en envasos de cartró i productes de proximitat.

Així, doncs, es busca la sostenibilitat i la màxima implicació de la població en aquesta cita tan especial per a l’atletisme pegolí. Una data més assenyalada si cap perquè I és que Pego forma part d’un projecte europeu que relaciona els esports amb la sostenibilitat.

Es diu Running for the green development i en ell participen l’Ajuntament de Pego, la Universitat d’Economia i Negocis d’Atenes, una ONG turca anomenada Spell i veïns del municipi portugués de Reguengos de Monsaraz. Un grup de representants de cada ens passarà el cap de setmana a Pego. Participaran en la Volta a Peu i en altres activitats organitzades per a ells.
765 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!