El PP aconsegueix l’aprovació de la moció per la regeneració de les Deveses amb un text que per a Compromís demana l’execució dels espigons al Molinell

Ahir es va celebrar el ple ordinari de la corporació municipal de Pego corresponent al mes de maig.  Sessió que va comptar amb un bon nombre de persones en el públic, atretes pel seu interés per un dels punts de l’ordre del dia, que no és un altre que una moció presentada per Populars Pego “per la regeneració i conservació de la platja de les Deveses”.

Una proposta aprovada amb els vots a favor del PP, PSOE, Ciutadans de Pego Independents i Ciudadanos i el vot en contra de Compromís. La moció va suscitar una polèmica que ha continuat aquest matí. I és que la portaveu local de Compromís Pego, Reies Vicens, ha enviat un comunicat en què afirma que, tal com estava redactada la moció del PP, ahir al ple en realitat es va demanar al Ministeri de Transició Ecològica que duga a terme el projecte de creació d’espigons al Molinell, és a dir, tot el contrari del que defensava el portaveu del PP, Ferran Gonzàlez, en la seua exposició verbal. 

La coalició valencianista assenyala “que el PP  exigia en la seua argumentació la regeneració de les platges sense els espigons del riu Molinell (el Riuet) que marca el projecte del Ministeri de Transició Ecològica, però la seua proposta -moció- diu just el contrari». Segons indica Compromís «En eliminar l’especificació que feia la gent de Dénia d’executar el projecte en el tram entre el riu Girona i Dénia, i al no especificar que no s’execute el projecte del Ministeri de fer els espigons al Riuet, el que han demanat és que precisament es faça el que volien evitar, és a dir: el projecte del Ministeri (espigons al Riuet) a les Deveses”.

Reies Vicens conclou que “per tant, en aprovar esta moció, tots els partits, excepte Compromís Pego, han demanat que el Ministeri execute el seu projecte, els dels espigons”.

El text de la proposta del PP pegolí, com es va manifestar al plenari, és molt similar a la moció que ha estat aprovada per unanimitat a l’Ajuntament de Dénia i a l’Ajuntament del Verger, consensuada amb el col·lectiu de veïns de la platja nord de Dénia afectats, en què s’exigeix al Ministeri de Transició Ecològica la regeneració de la costa i la paralització del Partió del Domini Públic Marítim Terrestre salvant així les propietats afectades.

Però, la moció de Populars Pego conté una modificació, en un punt, concretament el segon, i segons el portaveu, Ferran Gonzàlez, aquest canvi ve d’una reunió recent amb veïns i veïnes de la platja de les Deveses, propietaris tant de la part de Dénia com d’Oliva.

El punt segon de la moció aprovada a Dénia proposa, textualment «Exigir al Ministeri la màxima acceleració i execució dels tres projectes de recuperació de les platges nord de la Marina: Recuperació de la platja de les Deveses, recuperació del tram de Costa comprès entre el Port de Dénia i el riu Girona i recuperació de la platja Marineta Casiana. Si és necessari recorrent a sorres procedents de la plataforma continental.”

Aquest punt en la moció del PP pegolí diu: “Exigir al Ministerio la máxima aceleración y ejecucion de la recuperación de les Deveses (Platja de Pego) y si es necesario recurriendo a arenas procedentes de la plataforma continental.”

Ferran Gonzàlez explicava aquesta modificació ahir al plenari.

Socialistes Pego va argumentar que amb aquest canvi de la moció original els populars pretenien defendre només els dels propietaris de les cases que estan a la part d’Oliva. A més, l’alcalde va qualificar la proposta del PP com a populista i oportunista perquè l’Ajuntament de Pego no té potestat en aquest assumpte.

Per part de Compromís el regidor Àngel Oltra va posar damunt la taula la proposta no tenia cap recorregut.

El regidor de Ciudadanos, Simón Ortolà, durant la seua intervenció també va manifestar que s’ha d’exigir al Ministeri de Transició Ecològica una solució a la problemàtica del deteriorament de la platja de les Deveses agreujada amb els temporals.

Moció Costes

911 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!