El Pare Àngel i Fra Ismael seran nomenats fills adoptius de Pego

En el ple ordinari de maig, celebrat ahir, l’alcalde, Enrique Moll, anuncià la intenció de l’Ajuntament d’obrir el procés per al nomenament dels dos franciscans com a fills adoptius de la Vila per la tasca que han desenvolupat al llarg dels anys al convent de la Sagrada Família.


La decisió del nomenament de fills adoptius de Pego ha estat motivada per l’anunci del tancament del convent i el trasllat dels germans destinats des de fa dècades a Pego, per una reestructuració de l’ordre franciscana. Situació que sembla estar provocada per una crisi vocacional que impedix garantir la successió dels germans. El Pare Àngel, qui porta ja 20 anys a Pego serà reubicat a Vila-real i fra Ismael, després dels 45 anys que fa que està a Pego, serà traslladat a Cocentaina. El tercer dels frares que queda al Convent de la Sagrada Família, Rubén, serà destinat a Múrcia.

Cal assenyalar que la presència dels franciscans a Pego té un recorregut de quasi 4 segles d’història. Arribaren al segle XVII, concretament va ser el 24 de novembre de 1664 quan van prendre possessió del convent de Sant Antoni de Pàdua. Era el convent vell, en contraposició del convent nou, el de la Sagrada Família.

Va ser el 2 de febrer de 1892 quan es va col·locar la primera pedra, després de beneïda, del convent de la Sagrada Família. El nou i grandiós temple d’estil gòtic va ser inaugurat i beneït finalment el 6 d’abril de 1901.

Els franciscans dirigeixen el col·legi Sant Antoni que va ser legalitzat al 1907. Però, a més de la tasca educativa i purament religiosa, els franciscans s’han implicat en la vida del poble a través de diferents de diferents camps. Posaren en marxa, per exemple, una emissora de ràdio que va ser l’origen d’aquesta actual Ràdio Pego, i també han estat els organitzadors de les festes del barri del convent. Així, doncs, des de l’Ajuntament es considera que mereixen un reconeixement que rebran el Pare Àngel i Fra Ismael, qui passaran a ser pròximament fills adoptius de la Vila de Pego.

Al respecte, el Pare Àngel ha manifestat a Ràdio Pego que no es sent mereixedor del reconeixement perquè ha estat un dels frares que menys temps a passat a Pego. Ha recalcat que hi ha hagut molts frares al convent molt emprenedors i que han deixat la seua petjada d’una o altra manera de manera que rebrà el títol de fill adoptiu de la vila en nom de tots ells, com a homenatge a la tasca que han fet tots els franciscans i com un dels últims que ha quedat al municipi.

CONSULTA POPULAR PER AL NOM DE LA NOVA BIBLIOTECA

D’altra banda, l’alcalde va anunciar també l’inici d’un procés per a fer una consulta popular per a triar el nom de la nova biblioteca municipal. Moll assenyalà que s’ha encarregat a l’arxiu municipal una investigació per a determinar dos persones vinculades a Pego i al món de la literatura, un home i una dona, noms entre els quals la població haurà de triar el definitiu.

En la consulta popular les veïnes i veïns de Pego hauran d’escollir entre el nom de l’historiador cronista oficial de Pego, Carmel Giner i Bolufer, i el de la catedràtica de Literatura, professora i investigadora a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant, Carmen Alemany Bay.
806 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!