La Vall de Gallinera obri l’Ajuntament a la participació ciutadana

Ha establert reunions mensuals, que tindran lloc el 3r dissabte de cada mes a les 19 hores al saló multiusos del consistori, per tal de tractar tots els temes que afecten a este municipi al que pertanyen 8 nuclis poblacionals. La iniciativa pretén escoltar la gent del poble per saber que opina i des de l’ajuntament poder actuar d’una manera o d’una altra depenent del que vagen aportant.

La Vall de Gallinera té una població que, en 2014 segons els seu padró municipals, era de 595 habitants distribuïts en 8 nuclis poblacionals. En les últimes eleccions va canviar l’equip de govern de la Gallinera, actualment encapçalat per Toni Pardo, de Gent per la Vall. Hui hem parlat amb ell perquè ens explicara la iniciativa de participació ciutadana que obrien des de l’Ajuntament dissabte passat, 15 d’octubre.

alcalde-gallineraA la Vall de Gallinera els plens municipals se celebren cada tres mesos i, per completar eixe espai de debat, a més donant-li un format més informal, des de l’equip de govern es va pensar que el millor era conèixer l’opinió del conjunt de la població. D’ahí que hagen programat reunions de treball mensuals «per tal de tractar tots els temes que afecten a la Vall de Gallinera, i d’aquesta manera fer-ho més participatiu», explicaven a la publicació de facebook en que van anunciar la proposta. Toni Pardo relatava que, amb eixe esperit de diàleg «va nàixer Gent per la Vall, ajuntant-nos un grup de gent que ens importava i ens preocupava la Vall» i de fet assegura que «no entenem una altra forma de fer política».

Confessava l’alcalde de la Gallinera que, com tots els inicis, «costa arrancar». No obstant això, afegia que «la gent està fent una bona feina», perquè del que es tracta és que «entre tots açò funcione» i afirmava que l’objectiu de l’Ajuntament amb estes reunions de treball «és saber l’opinió de la gent» i són del pensar que és important «saber l’opinió de la gent per a qualsevol assumpte que afecte a la Vall de Gallinera». Criticava Pardo, de fet, la passivitat que comporta la manera de treball de la societats locals actuals, en que s’espera la decisió de l’Ajuntament per després criticar-la. És per això que el que volen és «saber l’opinió i, partint d’eixes opinions, prendre decisions».

Avançava l’alcalde de la Vall que s’estan fent equips de treballar per fer més eficient el temps que cadascú dedica al seu municipi o nucli poblacional. Alhora també afirmava que «de moment les sessions són bones, la gent està responent millor del que pensàvem» i confien que «cada vegada que fem la reunió vinga més gent i la gent puga aportar més coses».

La proposta és mensual, les reunions es faran els 3ers dissabtes de cada mes a les 19h al saló multiusos de l’ajuntament.

14717084_1289052841138758_3610336811096388833_nEl consistori també va considerar oportú reprendre el voluntariat de la Vall de Gallinera «per tal d’anar millorant-la». Este voluntariat es durà a terme els 3ers diumenges de cada mes a les 9:30h. El lloc de les actuacions aniran determinant-lo al llarg de les reunions. I és que declarava Toni Pardo, alcalde de la Vall de Gallinera, que «els municipis són la seua gent i per això estes dos iniciatives, que estem convençuts que funcionaran».


1948 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!