El Consell aconsella precaució en les cremes de poda després d’acabar la prohibició estival

Agricultura i Medi Ambient elabora unes recomanacions sobre eliminació de restes de poda agrícola per a previndre els incendis forestals. En cas de crema en foguera, s’ha de preguntar en l’ajuntament si hi ha pla de cremes local o sol·licitar permís als agents mediambientals.

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha elaborat, dins de la campanya #stopalfoc, unes recomanacions específiques per a l’eliminació de restes agrícoles en prevenció d’incendis forestals.

Tot i ja haver finalitzat la prohibició estival per cremar les restes de poda, la Conselleria suggerix alternatives per a eliminar eixes restes com són la seua utilització com a llenya en ximeneres, paellers i calderes, com a biomassa, o també es pot triturar.

No obstant això, en cas de cremar estes restes, convé recordar que totes les cremes a menys de 500 metres del terreny forestal estan regulades i que cal consultar en l’ajuntament corresponent si hi ha un pla local de cremes i, si no n’hi ha, s’haurà de sol·licitar un permís a través dels agents mediambientals. A més, cal respectar les restriccions quant a nivells d’alerta i horaris. La informació del nivell de preemergència d’incendis forestals i la seua previsió per a l’endemà es troba en www.112cv.com

Para més seguretat, les restes s’hauran de cremar en un cremador agrícola, que haurà de reunir determinades característiques, com estar construït en el lloc de la parcel·la més allunyat del terreny forestal (com a norma general a més de 15 metres), a més de tres metres del límit de la parcel·la, sobre una zona llaurada, sense vegetació herbàcia, i rodejat d’una franja de vegetació superior a un metre.

agric_el_consell_aconseja_precaucion_foto
En la seua construcció s’empraran blocs de formigó o rajola, tindrà una altura mínima de 2,5 metres, un diàmetre màxim de 2,5 metres si és circular, i 2 metres de costat màxim si és quadrat o rectangular. La superfície màxima serà de 5 metres quadrats, la boca d’alimentació serà d’un màxim de 1,5 metres i hi haurà d’estar dotat d’una xarxa mataespurnes en la part superior.

Per a augmentar la seguretat, és convenient no carregar la foguera amb molta llenya, disposar una motxilla amb aigua i mantindre la vigilància fins que les restes estiguen a temperatura ambient.
1757 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!