Ens aproparem al nou servei d’atenció psicosocial que AMADEM oferix a la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i Les Valls

Un servei que aproxima l’ONG de la Salut Mental de la Marina Alta a les diferents poblacions de la comarca, atès que es tracta d’una associació d’àmbit comarcal amb seu a Gata. Una oportunitat de facilitar informació, orientació i assessorament psicològic a persones que patixen una malaltia mental o als seus familiars. Este servei es prestarà els tercers dimarts de mes de 9.30 a 13.30h.

Ahir us anunciàvem que AMADEM estarà a Pego una vegada al mes. Un nou servei d’informació, orientació i assessorament psicològic a persones que patixen alguna malaltia mental o als seus familiars. Ens hem apropat a la Mancomunitat de Serveis Socials per parlar amb Luisina Daives, psicòloga de l’ONG de la Salut Mental de la Marina Alta. L’hem trobada al primer despatx, al de la dreta, de la seu de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i Les Valls.

Posava l’accent Daives en el fet que, des de ja fa uns anys, «AMADEM ha ampliat el focus per a treballar amb patologies que estan apareixent que han de veure amb allò afectiu, amb allò emocional com siga una depressió, un trastorn per ansietat, una fòbia, problemàtiques estes molt més actuals».


Luisina Daives serà l’encarregada d’acudir una vegada al mes a la Mancomunitat de Serveis Socials per a facilitar el desplaçament a aquelles persones que ja són usuàries d’AMADEM i, per a les que no ho siguen perquè per a poder anar han d’agafar un vehicle privat, puguen conèixer com treballa esta associació d’amics de persones amb malaltia mental de la Marina Alta. Per a poder acudir s’ha de sol·licitar cita prèvia al telèfon 96 557 06 01.
Si l’experiència és positiva i la gent respon a l’esforç d’AMADEM d’aproximar-se cada vegada més a la població, la idea per 2017 seria ampliar el servei d’informació, orientació i assessorament i que este es realitzara cada 15 dies.

És «molt important», ressaltava Daives que els familiars o tutors acudisquen també a AMADEM perquè, assenyala és vital per a la persona que patix una malaltia mental sentir-se recolzat, «les famílies són fonamentals». El millor és «que té estiguen preparats, que tinguen unes nocions del que té el familiar perquè sinó tot es convertix en molt més complexe» tenint en compte que les malalties mentals presenten, per elles mateixa, una gran complexitat.


Este nou servei que trobem a la Mancomunitat Serveis Socials de Pego, L’Atzúbia i Les Valls ha esdevingut una realitat perquè totes dues parts, l’Ajuntament de Pego i AMADEM, tenien disposició de poder-ho fer realitat.

La psicòloga d’AMADEM traslladava a la població pegolina la importància que «consulten, que pregunte, que s’apropen, que no es queden a casa» i assegurava que es tracta d’un «servei molt íntim, estaran molt cuidats i hi ha moltíssima confidencialitat».

 

1761 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!