L’Associació Esperança caminarà per la vida diumenge 23 d’octubre

Serà la setena vegada que l’Associació contra el càncer de Pego isca al carrer per donar visibilitat a una malaltia que afecta principalment a les dones, però que també els homes poden patir. Enguany el verd serà el color que òmpliga el Pla de la Font diumenge a les 11 del matí, moment en què s’iniciarà la Caminada per la Vida.

En 2015 a la VI Caminada per la Vida que organitza l’Associació Esperança van participar més de 350 persones. Una xifra que ha anat incrementant-se amb els anys. La data d’esta caminada per la vida sol coincidir per les rodalies de la celebració del dia mundial de lluita contra el càncer de mama. De fet la VII Caminada per la Vida se celebra este proper diumenge, 23 d’octubre, en el marc de la XIII Fira de Comerç de Pego. Així, diumenge a les 11 del matí es donarà l’eixida d’esta cita anual que pretén visibilitzar el suport a les dones i homes que patixen, han patit o partiran, alguna vegada a la vida, càncer. És com un alè compartit.

14524358_1143288942423334_2307725763910986146_oLes expectatives de participació per a enguany, explicava a Ràdio Pego el president de l’Associació Esperança, Fernando Tamarit, són bones, almenys això és el que indica la venda de samarretes que estan realitzant des de l’associació. Esta vesprada mateix estaran a la seu de l’Associació Esperança, al carrer Llavador. Dijous, si no plou, estaran al mercat, davant la residència Sant Joan de Déu i divendres al Casal Cultural, al Pla de la Font. Així mateix es podran adquirir camisetes, sempre que en queden, al punt d’eixida el mateix diumenge 23 d’octubre.

Els beneficis que s’extraguen de la VII Caminada per la vida, l’Associació Esperança els destinarà a una campanya de mamografies per a la prevenció del càncer de mama en persones entre 30 i 44 anys, com explicava Tamarit.Hui, en el dia mundial de lluita contra el càncer de mama recordem que cada any, 26.000 dones descobrixen que en tenen a Espanya. Una de cada huit ciutadanes al nostre país ho farà al llarg de la seua vida, perquè el tumor seguix sent el tipus de càncer més freqüent en la dona, representant el 29% del total de tots els tumors que es detecten en el sexe femení. Tot i que s’ha de recordar que, en un percentatge molt menor, el càncer de mama també pot produir-se en homes.

En les últimes dècades les millores en el diagnòstic, tractaments, pronòstic i conscienciació han sigut més que notables. La millora, però, s’ha produït a pesar que, en estos anys, també ha augmentat la incidència d’este tipus de tumors. La dieta, el sedentarisme, el retard de la maternitat i altres factors que tenen molt a veure amb l’estil de vida estan darrere d’este increment. No obstant això, a pesar que la corba d’incidència de casos és ascendent, en els últims anys s’ha vist que la mortalitat baixa cada any. Principalment per dos motius: d’una banda, per la posada en marxa de programes de cribratge i diagnòstic precoç, i de l’altra, pels avanços en l’abordatge de la malaltia.

 

1876 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!