La valenciana serà la segona autonomia en despesa nadalenca

València figura com la comunitat autònoma en què es preveu una major despesa en les pròximes festes nadalenques en un estudi sobre els hàbits de consum dels espanyols en estes dates, elaborat per la Federació d’Usuaris i Consumidors Independents (FUCI). L’informe situa a Madrid com la regió amb major gasto en Nadal, seguida de València, País Basc, Catalunya, La Rioja, Navarra, Balears, Múrcia, Andalusia i Castella-La Manxa.

L’informe reflexa, a més, que la compra d’aliments serà la partida que més despesa comportarà, amb 251 euros de mitjana entre les disset comunitats autònomes. Quant als regals, la mitjana de totes les comunitats analitzades és de 245 euros, mentres que en loteria la mitjana de desens per espanyol és de set entre els sortejos de Nadal i el Xiquet. D’altra banda, les despeses derivades de l’oci -sopars, celebració de nit de cap d’any-, suposaran una despesa de 232 euros de mitjana, sent els valencians els que més destinaran a este apartat, 260 euros. Ací, Madrid se situa també en els primers llocs de la llista amb 255 euros de mitjana.

Segons les previsions de la Fuci, en el pròxim Nadal cada consumidor espanyol destinarà 866 euros a les compres típiques de l’època, tan sols un 1% més que en les festes de l’any passat, donat l’alça de preus patit a Espanya per culpa de l’augment de la inflació.

El principal retall es produirà en les despeses d’oci, partida que cau un 3% respecte al passat any. Per comunitats autònomes, Madrid, València, País Basc i Catalunya se situaran el cap del gasto, superant els 900 euros de mitjana, mentres Canàries i Galícia, estaran en el costat oposat.


603 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!