La Universitat d’Alacant va acollir ahir la sessió inaugural del Màster dels arrossos

La II edició del Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant, va donar ahir les primeres passes amb una classe magistral sobre La creativitat en Gastronomia, impartida pel Xef Kiko Moya.


La sessió inaugural va correspondre al vice rector de la Universitat d’Alacant, Enrique Herrero, i al director del màster i del Centre de Gastronomia del Mediterrani, Gasterra, el pegolí Josep Bernabeu. Hi assistiren professors, alumnes i representants dels ajuntaments i entitats implicats en l’organització del màster. Entre ells, l’alcalde de Pego, Enrique Moll, i el regidor de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, Ricardo Sendra.


Aquest títol propi de la Universitat d’Alacant, únic en el món per les seues especials característiques, utilitza una metodologia que combina les classes teòriques, impartides per professors universitaris, amb masterclass a càrrec de: xefs, enòlegs, someliers, caps de sala, productors, empresaris, consultors, crítics i escriptors gastronòmics, tots professionals de referència.

El màster ha signat convenis de col·laboració per a la realització de pràctiques amb
xefs estreles Michelín de la província, com Quique Dacosta, Kiko Moya, Alberto Ferruz, María José San Román, Nazario Cano, Cristina Figueira i Ferdinando Bernardi.


El catedràtic director del Màster, Josep Bernabeu, assenyalà ahir que “l’oferta formativa i d’innovació que representa el màster és el resultat del projecte col·laboratiu de Turisme Comunitat Valenciana, Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia- Unesco i la Universitat d’Alacant”. Bernabeu destacà, a més, el paper dels ajuntaments, com el de Pego, que han contribuït amb la seua col·laboració per a «aconseguir el grau d’excel·lència que requeria un títol propi d’aquesta envergadura».


En els inicis del curs, s’inclou diferents recorreguts de l’alumnat per espais relacionats amb el cultiu i la cultura arrossera, tals com el Parc Natural de la Marjal, l’Albufera, el Museu Etnològic de Pego i el molí arrosser Roca a Sogorb. La visita a Pego està prevista per al dilluns pròxim, dia 7.

 

1255 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!