La Unió Europea debat hui si la regeneració de l’almadrava de Dénia vulnera la normativa europea

El veïns en la zona defensaven les actuacions comeses que han preservat les cases de primera línia de l’acció del mar. La Comissió de Peticions del Parlament Europeu analitzarà hui els informes remesos per la Confraria de Pescadors de Dénia i l’entitat ecologista Adena contra el projecte ja executat de recuperació de les platges l´Almadrava i les Deveses de Dénia.

Les obres van consistir en la construcció de tres espigons, l’aportació d’arena grossa i la recol•locació de graves acumulades de la pròpia platja. El ministeri sosté que l’execució del projecte es «va permetre la recuperació d’ambdues platges sense que es registraren afeccions ambientals destacables».

Pel contrari, els pescadors d’esta localitat i l’entitat ecologista Adena, així com altres associacions, com Els Verds i Acció Ecologista – Agró mantenen que l’execució d’estes obres «pot comportar un presumpte delicte mediambiental», per entendre que el projecte era «agressiu, destructiu i poc respectuós amb el medi ambient i l’hàbitat de la zona costanera».

Per la seva banda des de l’Associació de Veïns de l’Estanyo Nord, s’afirma que desprès de l’últim temporal la costa ha aguantat l’envit del mar i l’aigua no ha aconseguit engolir-se ni un sol metre cúbic d’arena, fets ambdós atribuïbles segons els veïns, a la regeneració que ha executat el Ministeri”.

La platja de l’Almadrava, que va des de la desembocadura del riu racons fins al primer espigó construït pel Ministeri, tampoc va patir danys de consideració, va afirmar el portaveu dels veïns qui considera que al ser una platja de cudols, el que ha passat és que s’han fet amuntonades de grava, però l’espigó ha parat tot el temporal i les pedres no han arribat a les cases”.


551 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!