La planta de gasoducte s’alçarà entre l’autopista i la nacional

Enagás inicia els tràmits per a la instal.lació dels 118 km de gasoducte submarí a Eivissa. La proposta per al nou PGOU ja reserva una parcel.la per a la futura planta de compressió. El projecte d’instal•lació del gasoducte submarí que ha d’abastir de gas a les Illes Balears des de Dénia pareix estar més prop, tot i el rebuig que este projecte ha generat en sectors ecologistes o de pescadors.

La companyia Enagás ha sol•licitat ja al Ministeri d’Indústria que declare la utilitat pública del projecte; la sol•licitud ha estat ja exposada al públic per l’Àrea d’Indústria i Energia del ministeri, amb la qual cosa durant un termini de 20 dies es mantindrà oberta la possibilitat de presentar al•legacions.

L’exposició al públic del document permet conéixer ja alguns dels detalls tècnics del mateix. Es tracta del tram submarí del gasoducte, que es completarà amb el seu tram terrestre entre Montesa i Dénia (ja aprovat) i amb la construcció d’una estació de compressió de gas en les proximitats de la platja dels Deveses de la capital de la Marina Alta.

La longitud total d’este traçat entre Dénia i Eivissa és de 118 quilòmetres. Enagás xifra el pressupost de l’obra en 54.435.780 euros. Als 118 quilòmetres de gasoducte submarí se sumen els 65 de canonades des de Montesa a Dénia.

Pel que fa a la planta de compressió projectada al nord del terme de Dénia ja reservada una parcel•la en la proposta d’avanç previ per al futur PGOU de la capital comarcal. La futura planta de compressió s’edificaria a l’altura de la platja dels Deveses, però aproximadament a un quilòmetre de la costa, entre l’autopista AP-7 i la carretera N-332.


396 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!