La salpassa recorre els carrers de Pego convidant a la participació en els actes de Setmana Santa

Tot i que fa dies que es van iniciar els actes al voltant de la Setmana Santa, és hui amb la celebració de la tradicional “Salpasa” quan es pot donar per inaugurada la fase de la Setmana Santa més fervorosa. Des de la Junta Central es demana cal puntualitat en les concentracions, silenci en les processons, entre d´altres. Els actes que envolten la Setmana Santa van començar a finals del mes passat amb el Via Crucis penitencial, organitzat per les distintes Confraries de Pego, però és avui, amb la celebració de la tradicional “Salpasa”, quan es pot donar per inaugurat el zenit de la Setmana Santa pegolina. La “Salpasa” és un costum molt arrelat a la nostra localitat. Una passeig pel poble per a beneir les cases i també una invitació a tothom perquè acudisquen i participen en els actes litúrgics i oficiosos del Sant Triduo Pasqual de la Passió, la Mort i la Resurrecció de Crist.

El fervor amb que es viu la Setmana Santa a Pego és ben conegut i és per això que durant aquests dies els carrers del municipi se silencien, una vegada cau la nit, per a honorar la figura de Jesús. Avui mateix per la nit a les 10 tindrà lloc la primera de les processons. Eixirà des de la Parròquia de la Sagrada Família per traslladar les imatges de la Creu de les Insígnies, la Sant Dona Verònica i l´Oració de l´Hort fins a la Capella del Santíssim Ecce-Homo. L´itinerari: Convent, Maestro Berenguer, Sant Marcos, Sant Carlos, Sant Rafel, Poeta Lorente, Major, Plaça de l´Ajuntament, Ecce-Homo, Capella del Santíssim Ecce-Homo.

Demà dijous a les 9 del matí des de la Parròquia de la Sagrada Família es procedirà a realitzar el Via-Crucis juvenil fins a Ambra. I durant la vesprada es realitzaran fins a 5 eucaristies. Dues a la Residència Sant Joan de Déu i dos a la Parròquia de l´Assumpció i una a la Sagrada Família.

A les 10 de la nit s´iniciarà la processó general de la Passió del Senyor, eixint de la Capella del Santíssim Ecce-Homo per a recórrer l´itinerari habitual. L´ordre processonial serà el següent: Creu de les Insígnies, Confraria de l´Oració de l´Hort, Autoritats eclesiàstiques, Confrares i fidels de paisà de la confraria del Santíssim Ecce_homo, Confraria Santíssim Crist de la Columna, Confraria Santíssim Ecce-Homo, Dones de Promesa, Confraria del Nostre Pare Jesús de Nazareno, Confraria de la Verge de la Pietat, Confraria de la Santa Dona Verònica, Confraria del Santíssim Crist de la Providència, Autoritats Eclesiàstiques, Junt Directiva de Setmana Santa, Autoritats Civils, banda de cornetes i tambors de la Confraria del Santíssim Crist de la Providència. El temple de Nostra Senyora de l´Assumpció romandrà obert tota la nit.

El dia 6, divendres sant, a les 8 del matí, des de la Campella del Santíssim Ecce-Homo s´inicia la processó cap al Calvari i una vegada allí es realitzarà l´exercici del Via-Crucis. A les 18.00hores a la Parròquia de la Sagrada Família i a les 18.30 hores a la Parròquia de l´Assumpció, solemne acció litúrgica de la passió i la mort del Senyor. A les 22.00hores Processó del Sant Enterro.

El dia 7, dissabte de la sepultura del Senyor no hi haurà culte. L´Esglèsia espera en silenci la Resurrecció del Senyor. A les 23.00hores, en les dos parròquies Solemne Vigília Pasqual de la Resurrecció.

El 8 d´abril, diumenge de Pasqua de la Resurrecció del Senyor. A les 10 del matí eixiran de les dos parròquies les processons de l´Encontre.

NORMES SOBRE LA SETMANA SANTA
Amb la finalitat de donar major realçament a les processons de Setmana Santa que tindran lloc de l´1 al 8 d´abril, la Junta Central fa saber unes normes que tot ciutadà confrare que vaja a la processó deu seguir:

1ª- Concentrar-se a la Plaça de l´Ecce-Homo, mitja hora abans de processar la seua Confraria.

2º- Obeir sempre els consells de l´organitzador de la Confraria

3r- No parlar en la processó ni fer senyes al públic que puguen trencar l´ambient al que estan destinats estos actes.

4t- Recordar que la processó finalitza on comença, a la Plaça de l´Ecce-Homo.461 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!