La Regidoria de Cultura programa els 1rs ‘Carnicontes pegolins’

Es tracta d’una espècie de Carnestoltes Infantil que comença dissabte, 11 de febrer i finalitza divendres 24 de febrer. La finalitat d’estos Carnicontes pegolins és que els xiquets i les xiquetes de Pego coneguen l’origen d’una de les festes que més identifica el seu poble. I per a l’efecte s’han programat diversos tallers, una setmana a l’inrevés i una gran festa de l’enfarinada amb concert en directe inclòs.

Enguany les setmanes prèvies a Carnestoltes la Regidoria de Cultura ha organitzat els 1rs Carnicontes pegolins una espècie de Carnestoltes Infantils, tot i que Laura Castellà els definix més bé com «una sèrie d’activitats que estan englobades en els tres caps de setmana al voltant del Carnestoltes que tots coneixem a Pego». Una proposta que permetrà que els xiquets i les xiquetes conèixer l’origen de la festa i els seus inicis. La programació dels primers Carnicontes pegolins els «endinsarà en la cultura del Carnestoltes».

Els primers Carnicontes pegolins inclouen dos tallers, una setmana a l’inrevés i una gran festa de l’enfarinada. Explicava Laura Castellà que els tallers «van de contar-los que és el Carnestoltes, de crear sardines per a la Pinyata i, sobretot, de tornar a traure i impulsar l’enfarinada que fa molts anys enrere que es feia a Pego i actualment ens agradaria recuperar eixe dia perquè era un dia que no hi havia ni regles ni normes». Esta programació també pretén tornar a donar-li valor al Carnestoltes per a xiquets i xiquetes «que tinga renom, com el de les persones adultes».

CARTELL enfarinadaAixí, el primer taller està programat per a este dissabte, 11 de febrer, a les 11 del matí al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani de Pego, al carrer Hospital, nº2. El taller duu com a títol ‘Set cames per a set setmanes. Fem un calendari de compte enrere de Pasqua’ i estarà precedit per un contacontes titulat ‘La vella Quaresma i i el Rei Carnestoltes’.

El següent taller tindrà lloc dissabte, 18 de febrer, a les 11 del matí al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani de Pego, al carrer Hospital, nº2. Començarà l’activitat amb el contacontes ‘La sardina que plorava aigua salada’ i, a continuació tindrà lloc el taller titulat ‘Introducció al disseny i la creació de pinyates sardineres’.

Totes dues activitats estan recomanades per a xiquets i xiquetes entre 4 i 9 anys d’edat. No obstant això, la regidora de Cultura assegura que poden acudir xiquets i xiquetes d’altres edats si els abellix passar una bona estona.

D‘altra banda, del 20 al 24 de febrer a Pego, xiquets i xiquetes viuran una setmana a l’inrevés’ amb el Rei del Carnestoltes manant-los coses estrambòtiques cada vesprada a les 5 de la vesprada des del balcó de l’Ajuntament. Explicava la regidora de Cultura que el Rei del Carnestoltes és una figura que complementa la tasca que la Bruixa fa a les escoles durant la setmana de Carnestoltes.

Divendres, 24 de febrer, tindrà lloc l’última de les activitats programades en estos primers Carnicontes pegolins amb una gran festa de l’enfarinada. Esta serà de 5 a 7 de la vesprada a la plaça de l’Ajuntament. Una festa a la que assistirà el Rei del Carnestoltes, la Bruixa, les Sardines de la Pinyata i la Vella Quaresma i que tindrà com a colofó el concert de la Petita Orquestra Peiotaine.

passaport int campanya carnestoltes escolesPer a l’enfarinada cadascú i cadascuna s’haurà de portar la farina. D’altra banda, serà el moment també per conèixer els guanyadors i les guanyadores del sorteig dels primers Carnicontes pegolins. Entraran en este sorteig tots aquells xiquets i xiquetes que posseïsquen el passaport carnestoltià.

La regidora de Cultura deixava clar que no cal complir cap requisit per a assistir a totes o a alguna de les activitats incloses en els Carnicontes pegolins 2017.

2096 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!