L’IES Enric Valor de Pego i 10 instituts més de la Marina Alta es rebel·len contra l’ordre de Conselleria que els obliga a fer la selectivitat a les Universitats d’Alacant i Elx

Els equips directius de Secundària creuen que és un greuge comparatiu per als 450 alumnes de la comarca que haurien de desplaçar-se durant tres dies entre 70 i 150 quilòmetres o bé passar tres dies a les ciutats d’Alacant i Elx per a poder realitzar unes proves tan importants per al futur de curricular de l’alumnat.

image proves pau Raquel Jose i ArturoEls equips directius d’onze instituts de la Marina Alta s’han plantat davant la Conselleria d’Educació per l’obligatorietat de realitzar les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a les Universitats d’Alacant i Elx. L’IES Enric Valor de Pego, el Xebic d’Ondara, el Josep Iborra de Benissa; el Maria Ibars, l’Historiador Chabàs i el número 3 de Dénia; el Matemàtic Caselles de Gata; l’Antoni Llidó i el número 1 de Xàbia i els IES de Pedreguer i de Teulada, consideren que el desplaçament dels i les 450 alumnes de la comarca d’entre 70 i 150 quilòmetres per a poder realitzar les proves és un greuge respecte a la resta de comarques de la comarca que restaria capacitats a l’alumnat davant unes proves que són exigents i que es duen a terme durant tres dies consecutius (el 6, 7 i 8 de juny i el 4, 5 i 6 de juliol) i sota un estrès evident per la repercussió que el resultat de les mateixes té sobre el futur acadèmic de cada alumne.

Este desplaçament, repetit durant tres dies, al·leguen des dels onze instituts de la Marina Alta, que suposarà una important matinada i una arribada a casa tard, a més d’una repercussió econòmica per a les famílies de 450 alumnes. Així mateix, recorden que si les proves es fan tan lluny i hi ha algun imprevist, com per exemple que algun algun alumne o alumna s’oblide el DNI, serà impossible corregir l’oblit degut a la distància que s’hauria de salvar entre Elx o Alacant i el municipi de l’alumne.

Així, ahir en la reunió provincial d’equips directius de centres de Secundària que va tenir lloc a Alacant, els representants dels centres de la Marina Alta van llegir un manifest en el que proposen una solució a la Conselleria d’Educació perquè les proves de selectivitat continuen realitzant-se a la comarca. Un manifest que faran arribar a la Conselleria d’Educació i a les Universitats d’Alacant i Miguel Hernández d’Elx. Paral·lelament, els onze instituts volen sumar a la seua reivindicació als Ajuntaments i les AMPA de les seues localitats per a fer un front comú més fort davant el greuge que presenta la nova prohibició de Conselleria.

L’alternativa que posen damunt la taula els onze centres de Secundària de la Marina Alta és un realitzar un torn rotatori entre els 11 centres per a continuar celebrant les proves d’accés a la Universitat a la comarca, ja que això suposaria que cada institut albergaria les proves una vegada cada onze anys.

La Conselleria ha estipulat que siguen les Universitat els espais on se celebren les PAU per a evitar que la majoria d’alumnat no perda classe durant els tres dies en què se celebren els exàmens de Selectivitat. Els instituts de la Marina Alta suggerixen, però, que este mateix curs es podria «allargar el calendari escolar del curs 2016-17 en l’institut que faça de seu en esta convocatòria». I afegixen que eixe mateix institut s’encarregaria de les proves extraordinàries de juliol, ja sense interrompre activitats lectives.

La Conselleria d’Educació, segons publica Diario Información, insistix en la prohibició de fer la Selectivitat en els instituts «per acord de la comissió gestora que organitza les proves d’accés». No obstant, concreta que «són les universitats les que proposen els espais per a realitzar les proves en diferents punts del territori i han de determinar els espais consensuats per totes les parts».

L’únic requisit que no poden botar-se les institucions acadèmiques sobre els que Educació delega la potestat de triar les seus de Selectivitat, és «que siguen llocs que no dificulten l’activitat escolar de l’alumnat d’altres etapes».

 

1943 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!