La Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Alta es mobilitzarà el 24 d’octubre a la comarca

El dia en què està convocada la primera vaga del curs 2013/2014 en educació, amb una concentració-manifestació a Dénia, a les 11 del matí, a la Plaça Arxiduc Carles. A més, impulsen la realització de consultes populars sobre l’educació, en què pretenen implicar a les AMPA.
La comunitat educativa valenciana, com la de la resta de l’Estat, està cridada a fer la primera vaga del curs 2013/2014 el proper 24 d’octubre, dijous.

Els motius de la vaga són:
– La defensa d’una educació pública, gratuïta, laica, valenciana, democràtica i de qualitat per a totes i tots.
– La millora dels drets laborals, socials i econòmics del personal que treballa en el sistema educatiu.
– L’establiment de mesures que compensen les desigualtats socioeconòmiques de les famílies i de l’alumnat i que garantisquen una correcta escolarització des de l’educació infantil fins a la universitat.
– La derogació del decret Vela i de les retallades aprovades pel govern valencià.
– La derogació de la LOMQE i de les retallades aprovades pel Govern central.
– La consideració del valencià com a llengua vehicular en tot el sistema educatiu, així com l’atenció a la demanda dels programes en valencià.

Paral•lelament a esta jornada de vaga, la Plataforma Estatal per l’Escola Pública va impulsar una consulta ciutadana per l’Educació amb dos preguntes per a contestar Sí o No. Les dos preguntes són:

1. El Govern central i els autonòmics han realitzat i continuen realitzant retalls en educació que s’argumenten per la situació econòmica actual, però que, segons el parer de la majoria de la Comunitat Educativa, estan tenint greus repercussions en el sistema educatiu, les quals seran encara molt més perjudicials a mitjà i llarg termini si estos retalls es mantenen o, inclús, si s’incrementen.
Tenint en compte l’anterior, vosté, REBUTJA ELS RETALLS EN EDUCACIÓ?

2. El Govern central està duent a terme una sèrie de reformes, com la LOMQE o el Reial Decret de Beques, que, segons el parer de la majoria de la Comunitat Educativa, danyant l’educació pública, suposen la tornada a un sistema basat en la selecció de l’alumnat perquè el progrés en els estudis estiga condicionat, amb caràcter general, al nivell social i a les possibilitats econòmiques de les seues famílies, expulsant a més del sistema a tota aquella persona que no encaixa en un perfil prefixat per qüestions ideològiques.
Tenint en compte l’anterior, vosté, REBUTJA LES POLÍTIQUES EDUCATIVES DEL GOVERN CENTRAL?.

El passat 10 d’octubre l’Assemblea de la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Alta va acordar realitzar assemblees als centres educatius i fer seua la consulta ciutadana, a la que pretenen implicar, també, a les AMPA. Esta consulta ciutadana per l’Escola Pública es realitzaria abans del 27 d’octubre.
Així mateix, la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Alta va acordar recolzar la vaga del 24 d’octubre, convocant a una concentració-manifestació a Dénia eixe mateix dia a les 11 del matí, a la Plaça Arxiduc Carles (la plaça d’autobusos). També es va contemplar la possibilitat de llogar autobusos per a anar a la manifestació que hi ha convocada, per la vesprada, a València.


531 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!