La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència ha decidit mobilitzar-se per a aconseguir tot allò que creu de dret i necessari

La Marina Alta és la comarca del País Valencià amb menys recursos per a les persones amb discapacitat: no compta amb un Centre de Dia-Residència; no té un Centre d’Atenció Primerenca per a xiquets i xiquetes amb problemes o la MASSMA vol tancar el TAPIS, entre d’altres mancances.
Fa molts anys que diferents associacions de discapacitats de la Marina Alta “estem reivindicant a les diferents institucions un Centre de Dia-Residència per a les persones dependents, que quan acaben l’etapa en el col•legi d’educació especial no tenen un lloc on anar en aquesta comarca”, el que les obliga a haver de desplaçar-se a d’altres centres molt allunyats, si hi ha vacants, o quedar-se a casa.

A aquesta reivindicació històrica se li uneix la d’un Centre d’Atenció Primerenca que tampoc existeix a la comarca. Aquest Centre d’Atenció Primerenca és fonamental per al desenvolupament psicomotor dels xiquets i les xiquetes amb discapacitat, ja que des què naixen, fins als 6 anys és una etapa vital per a exercir en ells l’estimulació psicomotora. És per això que es fa necessari un centre d’aquestes característiques que cobriria les necessitats dels xiquets i les xiquetes amb problemes, des què naixen i fins els sis anys.

Aquesta trista realitat ha dut a què l’AMPA del CEE Raquel Payà faça temps que demane l’ampliació del col•legi d’Educació Especial, perquè aquest s’ha quedat menut i actualment les aules que es necessitarien per cobrir la demanda d’alumnat, s’estan substituint amb barracons, aules prefabricades estàndards que presenten unes dificultats que difícilment poden superar els i les alumnes del Raquel Payà.

Per acabar d’adobar-ho des de la MASSMA, la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta, es vol posar fi al finançament del TAPIS, inicials que corresponen al Taller d’Adaptació Prelaboral d’Inserció Social, al que acudeixen persones amb discapacitat d’entre 18 i 65 anys.

Davant totes aquestes mancances i necessitats i amb la nul•la resposta per part de l’administració la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta, formada per diferents associacions de discapacitats de la comarca com el mateix AMPA del CEE Raquel Payà i la pegolina Obrint Camí, han decidit emprendre una sèrie d’iniciatives com són reunir-se amb diputats del grup popular i socialista de les Corts, tenint pendent la reunió amb el grup Compromís, per tal de demanar-los tots els recursos anteriorment mencionats i, sobretot, dir-los que les persones discapacitades “són ciutadans i ciutadanes que tenen els mateixos drets que la resta del País”.

La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència també s’ha posat en contacte amb tots els alcaldes i les alcaldesses de la Marina Alta per a parlar amb ells i conscienciejar-los de “la nostra problemàtica” perquè “puguen representar-nos i buscar solucions”.

D’altra banda, el passat dijous 24 de Març de 2010 membres de la Plataforma van acudir a la sessió plenària de l’Ajuntament de Dénia i asseguren que “van observar la indiferència i la nul•la sensibilitat de l’equip de govern a l’hora d’acceptar o debatre una moció on s’instava a contactar amb Conselleria per tal de començar a buscar solució al Centre de Dia – Residència”.

Aquesta actitud, confessen que ha estat com la gota que ha fet vessar tota l’aigua que s’havia anat acumulant en el got i és per això que “anem a encetar un calendari de mobilitzacions i a eixir amb els nostres fills i familiars al carrer perquè tota la societat de la comarca conega la nostra situació”.
683 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!