La Plaça del Convent la primera a punt per a la remodelació

A febrer es va presentar el projecte de remodelació de 5 places i dos carrers del municipi subvencionat al 100% per la Conselleria d´Infraestructures i Transport per a potenciar així l´accessibilitat a les 5 places més emblemàtiques del poble i donant prioritat al vianant sobre els vehicles.
Tot i que fa temps que es va presentar el projecte de remodelació de les 5 places més emblemàtiques de Pego i amb elles de dos carrers adjunts, és ara quan comença a materialitzar-se aquesta actuació de la Conselleria d´Infraestructures i Transport. L´execució total d´aquesta intervenció abraça una superfície de 16.270 m2 repartida entre la Plaça de l´Ecce-Homo i el seu carrer, la Plaça de l´Ajuntament i el carrer Vallet, la Plaça de la Quintana, la de Jaume I i la Plaça del Convent. L´objectiu d´aquestes obres és potenciar l´accessibilitat i donar prioritat al vianant sobre els vehicles, filosofia lligada a la que s´ha plantejat al voltant de la remodelació dels carrers del casc històric.

Durant la presentació ja es va explicar que s´escomençarien les obres pels extrems per a evitar al màxim els problemes al nucli urbà. I així es farà, ja que la Plaça del Convent serà la primera en executar-se. De moment, una barrera metàl•lica rodeja la zona on s´intervendrà per facilitar la tasca dels operaris i evitar accidents. La següent actuació serà la Plaça de l´Ecce-Homo, segons declaracions del regidor d´obres i serveis, el popular Pascual Garcia.

Les actuacions que es realitzaran a la Plaça de l´Ecce-Homo i a la Plaça de l´Ajuntament, tindran una primera fase que consistirà en una sèrie de cales arqueològiques que estan molt localitzades el que no impedirà el trànsit rodat ni de vehicles ni de persones.

El pressupost de l´actuació està previst que supere els 3 milions dos-cents mil d´euros. El pla d´execució es preveu que dure 18 mesos. L´execució de les obres està projectada a trams per tal de no afectar en excés la ciutadania. Així, una vegada s´acabe de remodelar un tram, s´escomençarà el següent, i així successivament.


638 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!