La Junta de Portaveus havia de tractar hui una moció del PP

Rescatem hui alguns dels assumptes tractats en el plenari del dijous. I és que Ciudadanos, partido de la ciudadanía, i Populars per pego van presentar cinc mocions en total, algunes de les quals ja les van detallar divendres passat.

La moció dels populars era per a demanar mesures per a pal·liar els problemes derivats del coronavirus. Iniciativa, segons explicà el portaveu, Ferran González, duta a terme perquè populars per Pego no veu que hi haja cap concreció en posar mesures en pràctica per part de l’Ajuntament de Pego. La regidora Anna Ortolà incidí en el mateix i manifestava que l’equip de govern no els està informant de les mesures i accions que està duent a terme per a pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària.
La proposta conté 11 punts que va presentar el portaveu, i que proposen la creació d’un pla d’ajudes socials, econòmiques per a famílies, autònoms i comerços afectats per la crisi; crear una campanya de promoció del comerç local per tal de recuperar els ingressos perduts, quan s’acabe l’estat d’alarma; fer plans de treball per als col·lectius més desfavorits; bonificar el pagament de taxes dels comerços fins a desembre; ajornar el pagament de l’IBI sense interessos; augmentar l’aportació econòmica al banc d’aliments; dotar d’un kit sanitari a tots els veïns i veïnes de pego; publicar les ajudes de les diferents administracions al portal de transparència de l’Ajuntament; preveure amb antelació les modificacions de crèdits del pressupost 2020; ampliar el termini dels procediments d’apremi i embargament fins desembre; i, per últim, fer un acte, quan es torne a la normalitat, de reconeixement de la tasta dels sanitaris, membres de les forces públiques, treballadors de comerços i supermercats i de la residència, a més dels qui han fet donacions a l’Ajuntament.

Des de l’equip de govern es va insistir en què moltes d’aquestes mesures s’estan realitzant ja, tal com explicà el regidor de Promoció Econòmica, Ricardo Sendra, qui va mostrar el malestar del grup socialista perquè hi ha un acord pres en junta de portaveus de què tots els grups aborden les propostes en conjunt en les juntes i comissions durant la crisi sanitària.

Quant a la bonificació de taxes, Sendra indicà que sí que es farà, de tots aquells serveis que l’Ajuntament no haja prestat a la ciutadania. L’IBI, tal com digué també està ajornat.

L’alcalde, Enrique Moll, completà la resposta a la moció del PP.


Moll explicà a més, que l’Ajuntament no té cap obligació de subministrar material de protecció a la ciutadania, només als seus treballadors. Però, ha fet repartiment de màscares perquè ha estat difícil el seu accés per la gran demanda existent.

Pel que fa a l’últim punt de la moció, el primer edil es mostrà totalment d’acord i digué que voldria poder donar les gràcies quan s’acabe la crisi sanitària, a tots els treballadors públics i privats que han aportat el seu gra de sorra per a traure la situació avant.

Per part de Compromís, la portaveu Anna Sastre va demanar que la moció quedara damunt la taula per a estudiar-la hui dilluns en la reunió de la junta de portaveus.


En la mateixa línia es va manifestar la regidora de Ciutadans, Alicia Siscar.


Després de debatre sobre si es deixava damunt la taula per a arribar a un acord conjunt, o es feia un recés perquè tots els grups pogueren estudiar la moció, finalment es va decidir que seria passada a la reunió de la junta de portaveus de hui dilluns.
779 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!