De camí a una nova normalitat (Fase 1)

Hui, 11 de maig, s’inicia la Fase 1 del desconfinament en algunes comarques de la província d’Alacant i, la Marina Alta és una d’elles. Passar a la Fase 1 significa que hi haurà un poc més de mobilitat, tornarà la socialització i l’activitat econòmica es reprendrà, però hi ha certs requisits a complir.

Segons s’informa en el Bulletí Oficial de l’Estat els 33 pobles que formen la Marina Alta i que pertanyen al Departament de Salut de Dénia, a partir de hui dilluns, podran tornar a la nova normalitat. Una normalitat condicionada per les mesures de seguretat, autoprotecció i distanciament social. En aquesta fase es recomana l’ús de mascaretes quan la distancia social no es puga garantir.

Les franges horàries establertes en la Fase 0 es mantenen en aquesta Fase 1 per a eixir a passejar o fer esport. I les eixides de casa han de ser justificades, és a dir, es pot eixir per a anar a treballar, al metge, al banc, a la farmàcia, a comprar, a les terrasses dels bars que ja estan oberts o a visitar algun familiar. Per a fer aquestes eixides no hi ha horari ni temps, però s’ha de tindre en compte que la mobilitat en la Fase 1 sols es permet dins dels mateix Departament de Salut, en aquest cas, els veïns i les veïnes de la Marina Alta sols es podran moure dins d’aquesta comarca, de manera justificada.

Pel que fa als desplaçaments amb cotxe, hi poden anar totes les persones que conviuen a la mateixa casa. Però, en cas contrari, sols viatjaran dos persones per cada fila de seients i amb mascaretes. Si el desplaçament es vol fer amb moto, poden anar-hi dos persones si conviuen juntes i si no és així, les dues persones han de dur casc integral amb visera o un casc amb visera i mascareta.

Els bars i les botigues de Pego tornen a obrir aquesta setmana, però sempre aplicant les mesures d’higiene i seguretat.

Tornar als bars es farà d’una manera molt diferent a la que estàvem acostumats. En aquesta nova normalitat s’autoritza la reobertura al públic de les terrasses, amb el límit del 50% de les taules. A més, entre elles ha d’haver un distància física d’almenys 2 metres.

A les terrasses es podrà fer reunions com solíem fer abans, però ara el nombre de participants es veurà afectat. Per taula sols pot haver un màxim de 10 persones. Una altra novetat que s’aplica als bars és la retirada de cartes comú, tovallons i setrills, introduint així materials d’un sol ús. Pel que fa als lavabos hauran de netejar-se 6 vegades al dia. Pel que fa als cambrers hauran d’utilitzar mascareta quan no es puga garantir la distància de seguretat interpersonal de 2 metres.

El comerç de Pego també torna a la normalitat amb certes mesures. Segons ha informat el president de l’associació de comerciants de Pego, Jacob González, aquesta setmana totes les botigues del municipi obrin les seves portes. González ha especificat que es duran a terme totes les mesures de seguretat i higiene que es requereixen. A més, ha explicat que l’aforament a les botigues ha de ser del 30% i tan sols podrà haver un client per cada dependent. En quant a la neteja de l’establiment, aquest s’haurà de netejar dues vegades al dia.

La tornada a la normalitat és ben a prop, però de moment hem d’acostumar-nos a l’ús de mascaretes i el distanciament socials de 2 metres.

1252 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!