Els hostalers preparen les terrasses i locals per a la reobertura en la Fase 1

Hui divendres estem tots amb l’esperança d’entrar dilluns en la Fase 1 del desconfinament. Il·lusió que per a alguns empresaris suposa un cap de setmana intens de preparació, com és el cas dels propietaris dels bars i restaurants que obriran les seues terrasses dins d’una situació totalment nova i desconeguda, i a l’espera encara de què el govern central publique el decret que determinarà els territoris on s’aplicarà les mesures de la Fase 1 i quines seran aquestes definitivament.

A Pego el cens del sector hostaler realitzat per Creama, el formaven en la primera quinzena de març un total de 46 establiments. A hores d’ara encara no s’ha pogut determinar molts seran en total els qui obriran la seua terrassa el dilluns.

Al llarg d’aquesta setmana els que ténen previst tornar a l’activitat han estat treballant per tal d’adaptar-se a les circumstàncies actuals en quant a les mesures d’higiene i de prevenció marcades pel Ministeri de Sanitat i en la determinació de l’espai que ocuparan amb les seues taules i cadires. L’ajuntament de Pego, mitjançant la regidoria de Promoció Econòmica els ha facilitat aquesta última tasca, segons ens ha indicat Jose Dominguis, del Bar Zorrilla.

Ahir en el plenari el regidor de l’àrea, Ricardo Sendra, explicà a la corporació aquesta mesura d’ampliar l’espai de les terrasses dels qui obriran dilluns per a intentar que tinguen el mateix nombre de taules que abans de l’estat d’alarma. Sendra indicà també que els hostalers no van a pagar cap taxa d’ocupació per aquestes taules i cadires.

Alejandro’s Bar té previst obrir ja aquest cap de setmana, oferint un servei de menjar a domicili i per a emportar a casa. Dilluns obrirà la terrassa, amb unes 8 taules, depenent del nombre i característiques de les reserves, perquè s’haurà de fer reserva prèvia. I, aplicant les mesures de seguretat establertes, segons ens ha detallat Doris Jordan.


La desinfecció del local és un punt en comú que ens han traslladat els tres restauradors que hem consultat. En el cas del Bar Zorrilla, s’ha aplicat fins i tot ozó. Si bé és cert que els locals no podran acollir clients encara, han d’estar desinfectats perquè es puga fer servir els lavabos, espai que, segons Jose Dominguis, s’haurà de netejar com a mínim sis vegades cada dia.

De cara els clients, hi ha algunes novetats que comenta Mónica Miralles, del Moss de Pego.

Tots tres han explicat que es posaran en marxa baix mínims de personal, perquè encara no saben quina serà la resposta per part dels clients. En els tres casos treballaran els propietaris, que són autònoms, amb la esperança de poder tornar a contractar a tota la pantilla prompte.

Els tres hostalers s’han mostrat molt positius perquè confien en una bona resposta dels pegolins i pegolines. Jose Dominguis, del Zorrilla, ha recalcat que està en mans de tots i totes fer les coses bé i d’adaptar-nos a les noves circumstàncies.

1231 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!