La IV Fira de la Tapa ‘Pego també tapeja’ vol seduir amb la imaginació i la innovació de les seues tapes a propis i estranys

Esta obri les seues portes esta vesprada, a partir de les 7. A les 8 s’inaugura amb el concurs de tapes que premiarà la tapa millor presentada i amb millor sabor i la tapa més innovadora. La IV Fira de la tapa ‘Pego també tapeja’ es desenvoluparà durant tot el cap de setmana: 19, 20 i 21 de maig al Passeig Cervantes. Divendres estarà oberta, com hem dit, des de 19 fins les 00h. Dissabte 12 a 16 hores i de 19 a 00h. Diumenge, de 12 a 16 hores. Hi participen 8 bars. La Fira de la Tapa està organitzada per les Regidories de Creama i Comerç de l’Ajuntament de Pego amb el suport l’Associació d’Hostaleria i el Patronat Costa Blanca. Els preus no varien respecte a les edicions anteriors i es manté 1€ per la beguda i 1.5€ per tapa. També continua la taquilla única per a poder bescanviar per tapa i beguda.

Cartell IV Fira de la Tapa 2017Arriba a Pego una de les cites més esperades de la temporada, IV Fira de la Tapa ‘Pego també tapeja’, organitzada per la Regidoria de Creama, Comerç, Turisme i Promoció Econòmica amb el suport de l’Associació d’Hostalers de Pego i el Patronat Costa Blanca. Les edicions precedents avalen la seua continuïtat i la situen entre els esdeveniments més multitudinaris de la localitat. Durant un cap de setmana la Fira de la Tapa aconseguix mantenir ben viu i ple el Passeig Cervantes. Enguany, la IV Fira de la Tapa ‘Pego també tapeja’ comença hui divendres i finalitza diumenge, 21 de maig.

Les ‘portes’ imaginàries de la IV Fira de la tapa de Pego s’obrin a partir de les 7 de la vesprada, tot i que la inauguració oficial tindrà lloc a les 8, amb el concurs de tapes en el que participaran els 8 bars presents a l’esdeveniment amb una tapa per estand: Llit i Taula, Café Aran-Bea, Ca Vicent, El Moss de Pego, Seven Pizza, Vent de Llevant, Zorrilla Restaurant i bar pizzeria La Tasqueta. Es premiarà la tapa més innovadora i la tapa amb millor presentació i sabor. Escoltem Mònica Miralles, del Moss de Pego, Alicia Carbonell, ADL de Creama Pego i José Dominguis, de Zorrilla Restaurant:

L’horari de ‘Pego també tapeja’ és:

– Divendres 19 de maig: de 19h fins a 00h.
– Dissabte 20 de maig: de 12h a 16h i de 19h a 00h.
– Diumenge 21 de maig: de 12h a 16h.

Durant el dissabte de vesprada-nit, la IV Fira de la tapa estarà animada amb la música de BatukAmbra. Diumenge cap al migdia hi haurà una masterclass de ball que també posarà el punt festiu a ‘Pego també Tapeja’.

La IV Fira de la Tapa manté, en esta edició, els preus per a les begudes i les tapes. Així, el vi, l’aigua i la cervesa es podran adquirir per 1€ i les tapes per 1.5€. Explicaven els hostalers que Distribucions Ceresola i Estrella Galicia, patrocinadors de ‘Pego també Tapeja’, tenen en compte tots els públics i és per això que els bars tindran cervesa sense alcohol i també cervesa sense gluten perquè, declarava José Dominguis, «perquè la Fira de la Tapa es fa per a tots». D’altra banda, en tots els estands també es trobarà un llistat amb els al·lèrgens.

Des de Creama Pego es recordava que, abans de dirigir-se a qualsevol dels 8 estands que hi haurà distribuïts pel Passeig Cervantes, s’hauran d’adquirir tiquets que es podran comprar en una taquilla única instal·lada a la part alta del passeig. Es recordava que els bars no agafaran directament els diners.

Per als hostalers i les hostaleres, el més interessant d’este esdeveniment gastronòmic és l’oportunitat que els brinda per a presentar noves tapes al públic. Per veure la resposta de la gent que les tasta i, saber amb seguretat que poden incloure-les en la seua carta. És el que apuntava José Dominguis, de Zorrilla. Una qüestió que corroborava Mònica Miralles, del Moss de Pego, que comentava que després de la Fira de la Tapa la gent et pregunta per les que tenies allí. Per la seua banda, Ferran Riera, d’El Vent de Llevant, explicava que ell encara té en carta les que va traure l’any passat a la Fira de la Tapa.

Reforçava esta idea l’Agent de Desenvolupament Local, Alicia Carbonell, qui declarava que els hostalers que participen en la Fira «innoven en les tapes pel que fa a la presentació, al sabor, fent ús de productes tradicionals, de mercat, com va destacar l’any passat el director del CDT de Dénia, Pepe Vidal» que, recordava Carbonell, «es va quedar sorprès pel nivell que hi havia pel que fa a l’elaboració i presentació de les tapes». Estava convençuda Alicia Carbonell que «no van a baixar el llistó en esta nova edició». Un extrem que confirmava Ferran Riera assegurant que «la idea és pujar el nivell, sobretot, tenint en compte que vindrà gent de fora de la localitat que volem seduir amb la imaginació i la innovació que incorporem a les nostres tapes».

Amb l’experiència que comporta participar any rere any en la Fira de la Tapa, els hostalers demanaven que, si en algun moment, hi ha saturació de gent a algun o a tots els estands, que es tinga paciència perquè, les tapes poden tardar, però no es quedaran per fer. Alhora informaven que en el recinte hi haurà papereres i contenidores perquè es puguen dipositar allí els plats i els gots buits.

Hostalers i regidora convidaven a la gent a acudir a la IV Fira de la Tapa ‘Pego també tapeja’ per a provar les propostes que cada bar presenta «perquè ens ajuda a continuar treballant, a innovar, a pensar, a renovar-se i veure que podem fer de nou per a atraure a la gent des de la vessant gastronòmica».

1669 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!