La III Setmana Gastrocultural de l’Arròs Bomba i Bombó se celebrarà del 16 al 22

També en roda de premsa s’ha presentat avui la tercera edició de la Setmana Gastrocultural de l’Arròs Bomba i Bombó, sota el lema Pego, cuina de marjal. Els encarregats de donar a conèixer la programació han estat el regidor de Turisme, comerç i promoció econòmica, Ricardo Sendra, i la regidora de Cultura i Medi Ambient, Laura Castellà.


Enguany la setmana de l’Arròs té vàries novetats, la primera, el nom, que inclou per primera vegada a la varietat de l’arròs bombó, i, la segona, les dates, perquè sempre es procura que se celebre, segons ha dit Ricardo Sendra, en una setmana pròxima a la sega de l’arròs.La programació inclou activitats per a tots els públics. Específicament, per als més menuts es farà una ruta en el parc natural de la Marjal al voltant del llibre Rondalles de la Marjal de Maria Dolors Pellicer, el dilluns, dia 16, a partir de les sis de la vesprada, a la zona de la muntanyeta verda. I el dimarts hi haurà un taller de cuina per a xiquets i xiquetes, també a les sis, a la Casa de Cultura de Pego.


El dimecres arribarà un dels actes centrals de la setmana, que ha anunciat la regidora de Cultura i Medi Ambient. Es tracta de la presentació del Máster de l’Arròs de l’Universitat d’Alacant, que tindrà lloc el dimecres, 18 de setembre, a la Casa de Cultura, a les set i mitja de la vesprada. Laura Castellà ha avançat, a més, que el dimecres es detallarà que, mitjançant un acord signat, Pego tindrà a partir d’aquest esdeveniment, un aula universitària que serà el saló d’actes de la Casa de Cultura.


La tercera Setmana Gastrocultural de l’Arròs Bomba i Bombó inclou altres activitats, com el dijous la presentació del llibre «la cuina de l’Albufera i Les Marjals» d’Emili Piera. ES farà a les huit a la Casa de Cultura.

El regidor de Turisme, Ricardo Sendra, ha presentat l’activitat del divendres.


Ja dins del cap de setmana, el dissabte a les onze del matí a la Casa de Cultura tindrà lloc una activitat anomenada Etnomusicologia.

I, finalment, el diumenge, dia 22, es farà una escenificació de la sega tradicional de l’arròs, a les dotze del migdia a l’Ullal del Bullent.

Segons Ricardo Sendra, si l’any passat l’acte va ser presenciat pel conseller d’Hisenda de la Generalitat Valenciana, també s’espera comptar amb algun convidat especial enguany.

 

1480 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!