Pego participa en un programa Erasmus europeu pioner sobre esport i medi ambient

Aquest matí en roda de premsa els regidors de Medi Ambient, Laura Castellà, i d’Esports, Raül Tamarit, han donat la notícia de la inclusió del municipi en el programa Trees, Training Routes Educate European Society.


Es tracta d’un projecte Erasmus + que pretén promoure activitats esportives, així com la seua gestió en muntanyes i en espais naturals. Tal com ha explicat Laura Castellà, hi participen cinc països en total.

La regidora de Medi Ambient ha exposat també els objectius del projecte.

Segons s’ha indicat en la roda de premsa, l’Erasmus té una duració de 12 mesos, en els quals Pego rebrà uns 6.000 euros aproximadament per a dur a terme les diferents accions del programa, les quals ha detallat el regidor d’Esports.

Els edils han estat acompanyats per Carlos Siscar i Augusto Ferrándiz, representants de dos entitats fonamentals per a la participació de Pego en aquest programa europeu; que són el Centre Excursionista i el Club Dorsal 19 Pego Trail. I és que amb la seua inclusió en l’Erasmus TREES, que es fa per primera vegada a Europa, el que es pretén es difondre i potenciar el municipi a través de les rutes senderistes i curses que es fan a la muntanya i a la Marjal.


Del 20 al 23 de setembre una delegació formada per la regidora de Medi Ambient i membres del Centre Excursionista de Pego acudiran a Polònia, i, posteriorment, el regidor d’Esports anirà amb Dorsal 19 Pego Trail a una cursa que es farà a Itàlia. Els representants municipals aprofitaran per a promocionar-hi l’edició de novembre del 2020 del Trail de Pego, amb un vídeo i altre material promocional. Serà en eixe any quan el municipi rebrà la visita dels altres quatre països participants.

Ambdós regidors han assenyalat que el més important és que Pego estiga dins d’aquest projecte i es done a conèixer en altres punts d’Europa pel seu valor paisatgístic i natural, conformat per uns 80 quilòmetres de rutes i més de 20 senders marcats ja, com a atractiu per al turisme esportiu que es vol atraure. A més, altre objectiu marcat és poder arribar a liderar properes edicions d’aquest Erasmus.

1299 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!