El Dia de la Crosta serà festiu local en el 2020, junt amb el Dia de l’Eccehomo

La corporació municipal decidí en el plenari del mes de setembre que els dies 25 de febrer, Dia de la Crosta, i l’1 de juliol, Dia de l’Eccehomo, patro de Pego, seran els festius locals del 2020.El debat en aquesta sessió ordinària va estar centrat en la decisió de fer el dia 25 de febrer festiu o no, cosa amb la qual Ciudadanos, partido de la Ciudadania no estava d’acord. La qüestió és que el segon dia de Nadal, 26 de desembre, és una data festiva habitualment a Pego, però al 2020 caurà en dissabte.És per això que l”equip de govern havia proposat que eixe dia festiu es passara al 25 de febrer. En la Comissió Informativa celebrada el 29 d’agost es va donar suport a la proposta de l’equip de govern.

Però, Ciudadanos va presentar al dia següent una moció que va ser debatuda en el plenari, per tal que en compte de passar el festiu del 26 de desembre al Dia de la Crosta, el festiu local siguera el 26 de juny, divendres, per a tindre més dies de festa en la celebració dels Moros i Cristians del 2020.


El regidor Simón Ortolà va plantejar la inconveniència de que el 25 de febrer serà dimarts i la gent que treballa fóra de Pego no podrà gaudir del Dia de la Crosta. I afirmà que fer el 26 de juny festa local donaria un impuls als negocis del sector hostaler.

La moció de Ciudadanos va ser rebutjada per la resta de formacions polítiques de la corporació.Per Ciutadans, la regidora Alicia Siscar, es va reivindicar la importància de la celebració del Dia de la Crosta com a fet prop i singular del poble de Pego.

Des de les files del Partit Popular, Ferran Gonzalez va plantejar que la de Moros i Cristians no es una celebració que englobe a tota la població. A més, va plantejar una proposta per a determinar els festius del 2021, buscant una major repercussió econòmica per als negocis de Pego.

Compromís per Pego plantejà la possibilitat de fer un procés participatiu en les properes ocasions en que el 26 de desembre caiga en cap de setmana.El portaveu del grup socialista, Raül Tamarit, va arreplegar els suggeriments i afirmà que es pot estudiar la data del segon dia festiu en pròximes ocasions.

Durant el debat es va comentar que el mateix debat es repetirà en el 2021 perquè el 26 de desembre serà diumenge. I l’alcalde va manifestar que s’haurà d’estudiar ben bé si es fa un procés participatiu perquè en ocasions anteriors s’ha rebut propostes ciutadanes de fer festius dies com el de Halloween, cosa que ell no va a permetre.

A l’hora de votar Compromís va demanar un recés per a determinar la seua postura davant la moció perquè Ciudadanos l’havia presentat després de la celebració de la Comissió Informativa. Finalment, la moció va ser rebutjada i s’aprovà el 25 de febrer, Dia de la Crosta, com a festiu local, junt amb l’1 de juliols, amb els vots a favor dels socialistes, Compromís, Partit Popular i Ciutadans de Pego Independents.

2618 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!