Joseph Martínez Rondan i José Albero Francés ja són pegolins

La diada dels valencians, l’ajuntament de Pego, van concedir el títol de ‘fill adoptiu’ de la vila de Pego als autors de l’himne del patró del municipi, l’Ecce-Homo.

A les 11’30 del matí el saló de plenaris de l’ajuntament de Pego estava ple de gom a gom per a assistir al nomenament de dos personalitats amb gran trajectòria professional i social a Pego. Amb pràcticament tota la corporació municipal president el plenari es va donar inici a l’acte que neix de la demanda de la Confraria del Santíssim Ecce-Homo i l’Ateneu 2000 per a què es reconesquera com a pegolins a Joseph Martínez Rondan i José Albero Francés, que entre d’altres destacades activitats han estat els artífex de l’himne de l’Ecce-Homo.

Jesús Giner, president de la Confraria del Santíssim Ecce-Homo va ser l’encarregat d’explicar algunes coses del director i compositor nascut al Camp de Mirra, José Albero Francés. D’ell va destacar, entre d’altres, que “va ser el primer director de l’Agrupació Musical de Pego”, així mateix, Albero Francés també és “el compositor del pas doble ‘Vila de Pego’” i com no, Giner va destacar que “ha sigut la persona que s’ha atrevit a composar un himne per al patró del Pego”, afegint que aquesta ha sigut “una tasca gens fàcil”.

Salvador Mascarell, membre de l’Ateneu 2000, va ser l’encarregat d’introduir a l’auditori la figura de Joseph Martínez Rondan. Nascut a Sagunt, aquest valencià “ha destacat de forma extraordinària per la seua contribució a la divulgació de la història de Pego”, explicava Mascarell, que afegia que Martínez Rondan “s’ha esforçat en la recuperació i manteniment del nostre patrimoni cultural, dedicant a Pego diversos treballs, sobretot i en especial, amb un llibre anomenat ‘L’hospital a Pego’”.

El franciscà pare Miquel expressava, al seu torn que “un himne necessita la lletra i la música per això reconeixem tant a l’autor de la lletra com a l’autor de la música per eixe real que han fet al poble de Pego”

Al seu torn, un dels fills adoptius de Pego, Joseph Martínez, expressava la seua emoció a través d’uns versos forjats des del dia que es va assabentar de la notícia. En ells repassa els paisatges coneguts de Pego i dóna les gràcies per tenir un altre poble de naixement.

José Albero, després de rebre el diploma i la medalla de nou pegolí va llegir unes paraules també emotives en les que va assegurar que era “un dia important. Hui m’han regalat alguna cosa que he sentit des de fa molt de temps, 50 anys que vaig arribar a Pego”, el primer destí com a director de banda de música.

Abans de la foto oficial amb tota la corporació i els dos fills adoptius de Pego, l’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà va expressar que “Pego té dos fills més, dos fills que s’han guanyat” i és per això que amb el nomenament fet dijous passat “el poble de Pego agraeix la seua tasca”, assegurava Ortolà. Així mateix, el primer edil va demanar que “s’inicie l’expedient de reconeixement per a l’ordre franciscana de la Puríssima Concepció.”

La música, de nou, va prendre posició a la sala per tal de tancar l’acte.911 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!