Inicien les obres per a instal·lar al CEAM de Pego un ascensor per fer accessible l’edifici

Les obres també inclouen l’adaptació de les portes i els banys perquè el centre complisca amb la normativa d’accessibilitat. Mentre duren estes obres els serveis de rehabilitació i infermeria es donara a l’antic centre de salut, situat al carrer Llavador nº5. Allí estarà, presumiblement, fins que finalitzen les obres. Fins demà dimarts, 8 de novembre, no hi haurà atenció de fisioteràpia i infermeria a l’edifici del passeig Cervantes.

Hui s’han iniciat les obres per a instal·lar un ascensor al Centre especialitzat per a atenció a majors (CEAM). Estes obres també contemplen el canvi de portes i la reforma dels banys de la planta superior per a adaptar a la normativa d’accessibilitat l’edifici que alberga des de fa anys el CEAM de Pego.

L’Ajuntament de Pego va sol·licitar en 2014 una subvenció per a instal·lar al CEAM un ascensor i facilitar així l’accés a la primera planta a tots els usuaris i a totes les usuàries de la llar de la tercera edat i adaptar l’edific al nou requisit d’accessibilitat dels edificis públics. En 2015 la Conselleria de Benestar va aprovar l’ajuda. En 2016, amb el canvi de govern, el projecte sol·licitat es va revisar i es va ampliar l’ajuda per a adequar la primera planta a persones amb mobilitat reduïda, el que implicava, a més d’instal·lar un ascensor a l’edifici, l’adaptació de les portes i els banys perquè pogueren utilitzar-los les persones amb qualsevol tipus de discapacitat física.

La modificació descrita anteriorment va provocar que s’incrementara la subvenció inicialment concedida per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Si en 2015 la quantitat assignada va ser de 80.000€, la quantitat destinada finalment al CEAM de Pego per a adaptar-lo a la normativa d’accessibilitat és de 131.000€.

Les obres han provocat que el CEAM trasllade, per un temps indefinit, presumiblement fins que finalitzen les obres que comencen hui, els serveis de rehabilitació i infermeria a l’antic centre de salut, situat al carrer Llavador nº5. Des del CEAM també han informat que fins demà dimarts, 8 de novembre, no hi haurà atenció de fisioteràpia i infermeria a l’edifici del passeig Cervantes.

 

1744 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!