Inici de festes boig


El cap de setmana no podia donar més de si. Activitats programes de tot tipus per a una població que es veia dividida pel solapament d’actes. Motor, música, religió, pintura… tot un plegat temàtiques que han marcat el tret d’eixida de les Festes de Pego 2006.
El cap de setmana no podia donar més de si. Activitats programes de tot tipus per a una població que es veia dividida pel solapament d’actes. Motor, música, religió, pintura… tot un plegat temàtiques que han marcat el tret d’eixida de les Festes de Pego 2006

Aquest cap de setmana ha estat un exemple del que seran les Festes de Pego de 2006 per la quantitat d’actes que s’han dut a terme. Tres dies de bogeria per al municipi que s’ha diversificat per a donar opció a tothom a acudir a alguna de les activitats ofertes.

Dissabte per la nit el teatre municipal va albergar el tercer concurs de composició de música festera organitzat per la filà Feixucs. Enguany li tocava el torn al pasdoble i les tres obres finalistes “Brisas”, “Judit” i “Pego en festes” van ser interpretades per l´Agrupació Musical i La Clandestina en la primera part de l’actuació.

Durant el descans i la segona part on s’interpretaren marxes mores, cristianes i pasdobles. El jurat deliberava sobre a qui concedir el primer premi. Un premi que finalment, va quedar desert. La resolució va sorprendre l’auditori, al veure que es repetia la mateixa situació que l’any passat.

La qualitat de les composicions, va ser considerada insuficient per a un concurs com el que s’està consolidant a Pego. Aquesta circumstància faiança el certamen per l’exigència i qualitat que es demana als participants. El jurat, va decidir premiar amb un accèssit de 500 euros l’obra “Pego en festes” del compositor Javier Ferrer Garrigues.

Durant la tarda de diumenge es va fer entrega, al Museu d´Art dels premis corresponents al XXX certamen nacional de pintura Vila de Pego. L’acte va comptar amb la presència de l´Alcalde que va iniciar aquest certamen per la rellevància de la convocatòria, Fernando Alemany. Per la seua banda, Gil Antonio Munuera, primer premi del certamen i Inma Liñana, accèssit, van rebre de mans del regidor de Cultura, el socialista Rafel Moll, el tan apreciat guardó.

Durant l’entrega dels guardons, Rafel Moll, va fer un repàs pel que ha estat la història d’aquest certamen nacional de pintura. Va subratllar l’aposta del consistori per l’art contemporani i els joves talents. El Museu d´Art Contemporani de Pego alberga 67 obres d’artistes reconeguts el que li dóna rellevància a la consolidació i qualitat del certamen.

Durant l’acte el regidor de cultura, donat el significatiu de la data, va agrair, públicament la tasca de Rafel Ruiz, l’animador cultural que sorprès per l’homenatge, va recordar els seus inicis en el certamen i va reiterar la importància que ha aconseguit la convocatòria.

Rafel Ruiz és una figura clau dins la història del certamen, ja que ha estat participant en la seua organització des dels inicis, quan encara no estava ni contractat com a funcionari de l´Ajuntament.

La cloenda de la inauguració va estar un vi d’honor i l’actuació de “Colour Jazz” a la Casa de Cultura. Una actuació deliciosa per a tancar un cap de setmana atapeït d’actes.

Paral•lelament a l’entrega de premis, la festivitat del Corpus encetava el seu recorregut. Es va celebrar amb gran expectació entre el públic que va acudir a veure la processó que va transcórrer des del Convent, al llarg del carrer Jaume I i el carrer Major, fins arribar a l’església de Nostra Senyora de l´Assumpció.

Enguany es representaven 6 antics balls, alguns que daten del segles XV i XVI, altres que daten del segle XVII. Balls la majoria d’ells d’origen rural que precedeixen, des de fa centenars d’anys la Custòdia. Així és com ahir Pego va lluir els colors vius d’eixes danses: cavallets, panderetes, arquets, vetes, magrana i dansà de Pego. La música específica de cada ball, els marca l’entrada i l’eixida d´”escena” de manera admirable pels músics de La Clandestina.

Els balls van estar protagonitzats, la major part d’ells per xiquets i xiquetes d’edats diverses que han estat assajant sota les directrius de les components de les Dansaires d´Uxola, també protagonistes dels dos darrers balls de la processó: la magrana i la dansà de Pego. El vestuari impecable entre els i les dansaires.

L’objectiu de les Dansaires d´Uxola i de La Clandestina és incorporar noves danses per a l’any que ve i seguir així, enriquint la festa del Corpus. L’altra vessant de la processó, la religiosa va desfilar amb la sobrietat que caracteritza un element tan apreciat per el cristianisme com és la Custòdia, precedida pels xiquets i xiquetes que enguany han pres la comunió.

La custòdia va ser rebuda amb repic de campanes i representació de totes les danses, amb la seua música corresponent, distribuïdes per tota la Plaça de l´Ajuntament. A l’entrada de la custòdia al temple de l´Assumpció el repic de campanes omplia Pego i indicava la importància de l’esdeveniment.

662 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!