I Setmana Sense Fum al Centre de Salut de Pego

El Centre de Salut se suma així, per primera vegada, a una iniciativa d’àmbit estatal que es desenvolupa del 25 al 31 de maig i està impulsada per una societat científica amb la finalitat de promoure l’abandó del hàbit de fumar entre la població espanyola.

Amb l’objectiu de facilitar que la població local abandone el tabaquisme, el Centre de Salut de Pego ha organitzat diferents activitats de promoció i divulgació dels avantatges de deixar de fumar des d´una perspectiva positiva, valorant els beneficis que pot tindre en la salut.

La principal activitat és una xarrada que personal del Centre de Salut oferirà dijous 30 de maig a la biblioteca municipal Carmen Alemany Bay, a les sis de la vesprada. En la conferència es parlarà de la història del tabac, la fisiologia de les addiccions i l’impacte positiu que pot tindre per a la salut deixar de fumar. ES farà una explicació del programa de deshabituació tabàquica establert al centre de salut de pego i hi haurà testimonis que la seua experiència. A més a més, la campanya també inclou material divulgatiu com un pòster que recull els beneficis de deixar de fumar i un mural amb el lema «Ompli de vida els teus pulmons».

Tal com indiquen des del Centre de Salut, en la I Setmana Sense Fum a Pego es pretén també conèixer els hàbits de la població fumadora, la seua motivació per deixar de fumar i la dependència física que tenen. Informar els fumadors sobre els beneficis que te per a la salut deixar de fumar. Difondre el programa per a deixar de fumar establert al centre de salut amb totes les opcions terapèutiques disponibles. I transmetre a la població de la implicació i el compromís que tenen els sanitaris per ajudar a deixar de fumar als pacients. A més, es farà una enquesta sobre l’hàbit del tabaquisme i la motivació per deixar de fumar (test de richmond), així com una valoració de la dependència física ( test de fagerström). Enquesta que estarà disponible en el centre de salut per fer-la de manera voluntària.

I durant la Setmana Sense Fum, del 25 al 31 de maig el personal sanitari del centre farà una intervenció breu en consulta, preguntant si la persona fuma i si vol deixar de fumar, en cas afirmatiu es posa a la seua disposició el material elaborat.
183 Visites
Hola!!