La Publicació Festera donarà el tret d’eixida als Moros i Cristians de 2024

Dissabte 1 de juny és la data que marcarà l’inici de la celebració dels Moros i Cristians de Pego de 2024. I ho farà amb l’acte de la Publicació Festera que servirà per a donar la benvinguda a les festes engalanant la casa de la vila amb els estendards i el cartell d’anguany.

La Publicació Festera es farà demà a les 20.30 hores a la plaça de l’Ajuntament, on es concentraran tots els festers i totes les festeres, així com el públic en general. Fins allí aniran dues bandes de música en passacarrer des de la plaça del Mercat. La seva entrada a la plaça de l’Ajuntament donarà pas al parlament del publicador d’honor, càrrec que aquest any recau sobre Salvador Bolufer Femenia, i la posterior entrega de les claus simbòliques dels tres portals de la Vila Reial de Pego. Tot des del balcó de l’Ajuntament.

A més, es descobrirà el cartell anunciador d’aquesta nova edició de les festes de Moros i Cristians i les dues bandes assistents interpretaran el pasdoble Vila de Pego, del Mestre Jose Albero. Al compàs de la música es formaran les dues esquadres especials de publicadors i publicadores, integrades per dos representants de cada una de les filaes, les quals estaran dirigides per un sergent de cada bàndol. El Sergent Cristià serà Salva Lloret Morera dels Inquisidors, Filà Ambaixadora 2024, mentre que pel bàndol moro el sergen serà Pepe Server Banyuls d’Al-Hagamba Musa, Filà Capitana 2024. Sota la seua espasa i direcció, les festeres i festers faran el següent recorregut, diferent al d’anys anteriors: Pl. Ajuntament, Pl. Mayorazgo Cendra, C/ Ramon y Cajal, C/ Poeta Lorente, Pl. Mercat. Permetent així al públic dirigir-se a la plaça del Mercat i esperar que arriben les esquadres de publicadors, on tornaran a fer les seues figures.

Tot seguit un sopar de germanor festera omplirà la plaça del Mercat amb els i les membres de les diferents “filaes” per acabar la nit amb una revetlla musical a la mateixa plaça a càrrec de Dj Macondo on queda convidat tot el poble.

Bàndol Cristià

ALGARADES: Lola Sastre Caselles i Silvia Pastor Morell.

CONQUERIDORES: Duna Bolta Tasa i Maria Pilar Tasa Sendra.

TEMPLÀRIES: Marie Eloïsa Tello Portes i Merxe Franqueza Sanchis.

ALMOGÀVERS: Joan Aparisi Cardona i Joan Piera Bordes.

INQUISIDORS: Marc Ortega Ferrer  i Victor Vicens Gómez.

ALBARDINS: Balbino Torralba Siscar i Adrià Marí Carrió.

PEÇA MUSICAL: Ragon Falez. Pasdoble d’Emilio Cebrián Ruiz.


Bàndol Moro

BEDUÏNES: Leonor Lopéz Antón i Dole Morera Garcia.

AL HAGAMBA MUZA: Pep Moll Sendra i Nando Miralles Alemany. 

FEIXUCS: Pepe Quinto Mengual i Andrés Balaguer Peña.

ALAÇDRACH: Angel Pérez Garcia i Richart Buis.

COSCOLLS: Estefania Sansaloni Andrés i Juan Oltra Siscar.

ALGARRAPETS: Mar Sastre Lloret i Iván Pons Oltra.

HA-BEN-SAHINES: M Encarna Revert Durbá i Tere Escrivá Simó.

PEÇA MUSICAL: Al Cel. Pasdoble de  Francisco Valor Llorens.

87 Visites
Hola!!