2024 és l’Any del gat de carrer per conscienciar la població de la importància del control de les colònies

L’associació protectora d’animals APROP dedica un bon nombre de voluntaris i voluntàries a la labor de control de la població dels gats de carrer a través de les colònies que hi ha al casc urbà i a Montepego. Aquest projecte pretén evitar l’augment desmesurat de la població i la proliferació de malalties entre els felins. Però, les colònies no sempre són ben vistes entre el veïnat, és per això que APROP i l’Ajuntament de Pego han decidit posar en marxa una campanya de conscienciació anomenada L’any del gat de carrer.

La iniciativa inclou diferents accions per informar la gent del treball que es fa amb les colònies que són controlades per persones voluntàries d’APROP. En la presentació de L’any del gat de carrer el regidor de Benestar Animal, Josep Mengual, ha destacat la importància del treball que s’està fent per tindre un seguiment del nombre de gats que hi ha als carrers i el seu estat de salut. També ha anunciat que prompte es facilitarà un carnet identificatiu a les persones responsables de cada colònia.

Mengual ha demanat la col·laboració ciutadana perquè respecte les colònies i, especialment, no es done de menjar als gats de carrer. La Policia Local tindrà un llistat de les persones encarregades de les colònies que “seran les úniques autoritzades, la resta no poden fer aquestes tasques, per la qual cosa la policia pot amonestar a qui decidisca fer-ho pel seu compte”.

L’edil també ha posat l’accent en la necessitat d’esterilitzar els felins per evitar la proliferació. De fet, APROP i l’Ajuntament mantenen un estret contacte amb els tres veterinaris del municipi i la col·laboració del qual és fonamental per a l’esterilització dels gats, com ha explicat Josep Mengual.

Els voluntaris s’encarreguen també de comunicar-se amb els veterinaris per a informar sobre els gats que no estiguen esterilitzats, i és que, ha remarcat el regidor, “la Llei de Benestar Animal obliga a la captura d’estos animals, la seua esterilització i retorn al seu entorn, a la seua colònia”.

A més, l’edil ha recordat que la llei empara a aquests animals del carrer i que “en una certa manera ens obliga a moure’ls el menys possible de les seues colònies”. Per això ressalta la importància de la seua cura i evitar accions que puguen perjudicar la seua salut. Motiu pel qual afirma que «Si hi ha algú que coneix d’alguna colònia o observa que hi ha algun animal en males condicions de salut, ha de comunicar-li’l a ells, a la Policia Local o a l’Ajuntament”.

JORNADA DEL GAT DE CARRER AMB PROGRAMA DE RÀDIO PEGO EN DIRECTE

La campanya, ‘L’any del gat del carrer’ s’ha iniciat amb una sèrie de xarrades informatives que imparteix el voluntariat d’APROP a l’alumnat dels centres educatius de Pego. A més a més, es donarà a conéixer als veïns i veïnes de Pego amb una jornada que tindrà lloc dijous, dia 30 de maig en el recinte del mercat municipal. APROP instal·larà punts d’informació i recaptació de fons i també hi participaran Infojove Pego, els veterinaris que atenen els gats de carrer i aquesta casa, Ràdio Pego. Estarem per a contar-ho tot en directe a partir de les onze del matí.
493 Visites
Hola!!