Huit alcaldes zaplanistes de la comarca demanen al Consell l’indult per a Carlos Pascual

Els primers edils d’Ondara, Els Poblets, l’Atzúvia, Tormos, Alcanalí, Sanet i Negrals, Parcent i Murla presenten en les Corts la iniciativa per a evitar l’ingrés a la presó de l’exalcalde de Pego. Els alcaldes populars de grans municipis, com Calp, Teulada, Benissa i els portaveus de Dénia i Xàbia no signen la proposta. Huit alcaldes del sector zaplanista del PP en la Marina Alta, l´alcalde d´una pedania i un edil independent de Pego han sol•licitat a la Generalitat que demane l’indult per a Pascual amb l’objectiu d’evitar que complisca la condemna de sis anys de presó per les agressions al parc natural de la Marjal i per agressió a l’autoritat.

El passat 21 de març es va produir un fet poc comú en el registre d’entrada de la mesa de les Corts Valencianes. Un escrit de a penes cinc línies -i fins a deu noms i cognoms redactats a mà- posava de manifest que el PP i els fins ara independents de Carlos Pascual i la seua muller són la mateixa cosa.

Textualment el document explica que «els sotasignats, alcaldes i regidors dels ajuntaments en la Marina Alta que es mencionen, sol•licitem que per la Generalitat Valenciana se sol•licite al Ministeri de Justícia es concedisca indult de la pena de presó imposada per l’exalcalde de Pego, Carlos Pascual Sastre, arreplegant el sentiment popular que la pena imposada és excessiva en relació amb els fets pels que s’ha condemnat».

Esta mateixa setmana es podria haver debatut la proposta a les Corts però, segons pareix, ningú ha mogut un dit pel sector del PP que s’ha aliat amb el PP de Pego que lidera Fernando Gil i que aposta per Maite Ferràndiz com a candidata, en detriment de l’actual alcalde, el popular Carmelo Ortolà.

L’escrit presentat pels huit alcaldes de la Marina Alta (Ondara, Els Poblets, Alcanalí, Tormos, Murla, Parcent, Sanet i Negrals i l’Atzúvia) més el primer edil de la pedania de Forna i el regidor independent de Pego, José Manuel Vercher, no compta amb el suport d’alcaldes importants com Javier Morató (Calp) alineat en el sector zaplanista i, tampoc apareix el recolzament a la mesura de places campsistes com ara Teulada o Benissa. Tampoc suscribeixen l’acord els alcaldables de les dos ciutats més importants de la Marina: Dénia i Xàbia.

La política de vegades ens porta per camins difícils d’entendre. Recordem que va ser el govern de Zaplana el que va denunciar a l´aleshores alcalde d’Unió Valenciana. Són ara els zaplanistes, precisament els que l’han rescatat per a la vida pública i els que han demanat el seu indult. Darrere d’aquest canvi de 180 graus dels seguidors de Zaplana es troba Jose Joaquin Ripoll que ha pactat amb els independents per a intentar assegurar-se la seua butaca de la Diputació.

El que sí que pareix clar és que fins després de passada la Setmana Santa l’Audiència d’Alacant no resoldrà el recurs presentat per l’exalcalde de Pego, per mitjà del qual ha frenat de moment el seu ingrés a la presó. D’altra banda, Carlos Pascual està pendent del judici – que se celebrarà finalment en el Jutjat Penal de Benidorm – per la presumpta agressió al cap de la Policia Local de Pego l’any 2001.581 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!