Pego i altres sis municipis de la comarca creen una oficina d´atenció a la prostitució

Amb l´obertura d´un centre d´atenció i assessorament a Dénia es pretén oferir a aquelles dones, d´entre 17 i 25 anys, que exerceixen la prostitució serveis sanitaris i de reinserció laboral. Dénia comptarà amb un centre comarcal que oferirà els seus serveis d’assessorament a les dones que exerceixen la prostitució. Divendres, representants polítics dels ajuntaments de Pego, Dénia, El Verger, Pedreguer, l’Atzúvia i Les Valls van signar al consistori de la capital comarcal un conveni de col•laboració amb l’Associació per a la Prevenció, Reinserció i Atenció de les Dones Prostituïdes (Apramp), amb l’objectiu d´«impulsar accions que afavorisquen la qualitat de vida d’este col•lectiu i la seua incorporació a tots els àmbits de la vida social». La única condició per a ser usuària del nou servei és tindre una edat compresa entre els 17 i els 25 anys, «el col•lectiu que més ajuda precisa per a eixir de la prostitució» com explicava la presidenta de la Mancomunitat de serveis socials i turisme de Pego, l´Atzúvia i les Valls, Ana Aparisi:

La seu d’este nou servei comarcal, com ja ha avançat Ana Aparici serà la ciutat de Dénia. L´oficina estarà ubicada en el mateix edifici de Serveis Socials, situat al carrer de Sant Josep, número 6. Allí una treballadora social contractada per Aframp atendrà a les dones que voluntàriament s’acosten per a sol•licitar informació, rebre ajuda d’emergència o atenció sanitària, participar en programes de reinserció laboral o buscar assessorament a l’hora de tramitar documents administratius.

A aquesta oficina també poden apropar-se a denunciar irregularitats tothom que tinga algun indici. Clients, amistats, organitzacions no guvernamentals, entre d´altres, perquè del que es tracta és de donar unes altres oportunitats a les dones que entren en el món de la prostitució obligades per les circumstàncies d´arribada al país, entre d´altres qüestions.

Entre els objectius de l’associació solidària, també està prevista l’organització de cursos de formació i xerrades de sensibilització sobre el tema de la prostitució. Un altre servei, complementari és la posada en funcionament d’un telèfon d’atenció durant les 24 hores. Entre les propostes d’ajuda laboral, es donaran cursos d’hoteleria per a buscar en este sector eixides laborals per a les dones, atenent a la forta oferta d’ocupació en la Marina Alta.

Per a posar en marxa el servei d’atenció a dones prostituïdes els ajuntaments col•laboradors contribueixen amb diferents aportacions econòmiques, segons la seua població i recursos monetaris. D’esta manera el municipi de Dénia posa a l’abast d’Apramp un despatx i l’equip tècnic necessari per a l’oficina; el Verger aporta un total d’1.200 euros, Pedreguer 1.300 euros; i la mancomunitat de serveis socials de Pego, l’Atzúvia i Les Valls, 1.800 euros.



626 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!