Gran èxit de públic a les actuacions de “Diversons”

El Passeig Cervantes, sobre les 8 de la vesprada de dilluns i dimarts, ha estat més que animat per a escoltar música africana i àrab. Avui, el Trio Forróbódó, que ofereix música brasilera, tancarà les actuacions del cicle músiques per a la integració que organitza l’obra social de l’ànima de la Caixa. Amb la puntualitat general que ens caracteritza han començat els distints concerts organitzats per l’Ànima de la Caixa. Les vesprades de dilluns i dimarts, el Passeig Cervantes ha recollit els sons de cultures no tan llunyanes com són l’africana i l’àrab. Avui continuen les actuacions i, amb el Trio Forróbódó, que oferirà música brasilera, es tancarà el cicle de “Diversons”, una aposta de l’Obra Social de l’Ànima de la Caixa per a donar a conèixer, a través de la música, altres cultures que conviuen a l’Estat Espanyol i més particularment a la zona mediterrània.

Núria Oller, responsable del programa “Diversons”, assegura que la tradició musical se sent molt més arrelada quan es deixa el país d’origen, quan s’està lluny de la terra de la que vens. És per això que La Caixa, a través de l’obra social, es va decidir a obrir la convocatòria per a poder connectar millor amb la gent que ve a la nostra terra, coneixent millor les arrels de les cultures que ens visiten a través de la música.

Els concerts no estan dirigits a la població immigrant o a l’autòctona només, sinó que s’han plantejat com a un espai de trobada, d’intercanvi de sensacions, on allò important és que la gent s’ho passe bé a través de la música.

Dilluns, el públic assistent al Passeig Cervantes va poder veure l’actuació de Djokoto, un conjunt de percussió i dansa africanes, nom que en el dialecte ewe de Togo significa “calor humà”. Els components d’aquest grup, que es va formar a Barcelona al 2004, venen de Senegal, Togo, Kènia i Burkina Faso. El grup va més enllà de l’univers musical per a esdevenir portadors d’un missatge de pau, comunicació i intercanvi cultural que aprope als pobles de tot el món. La característica dels ritmes africans és el seu dinamisme i energia, com va poder comprovar l’auditori present.

El dimarts per la vesprada el torn va ser per a l’Orquestra àrab de Barcelona, composada per músics vinguts de Grècia, Marroc, Tànger, Xauen i Catalunya, el que reflecteix el grau d’integració dels compoments de la formació. Les melodies àrabs, dolces i vigoroses, recorden sons molt propers, molt mediterranis i recorden la proximitat de països amb cultura àrab com és el Marroc. L’Orquestra Àrab de Barcelona transmet en les seues cançons missatges de pau, d’integració i alhora canten contra el terrorisme, volent deixar clar que una cosa és el terrorisme i una altra l’islam i la seua cultura. Missatges que mostren coincidències amb el grup Djokoto.

Hamid Harraz, un marroquí afincat a Pego comentava per a Ràdio Pego la seua impressió de satisfacció al sentir la música de la seua terra ací, tot i que puntualitzava que les cançons diferien de la tradició del seu poble, al centre de Marroc perquè l’Orquestra està formada per gent de diferents nacionalitats.

Aquesta vesprada, a les 8 actuarà el Trio Forróbódó, fundat el 2002 per Darlly Maia amb la finalitat de difondre a Europa el forró, una tradició musical que fins fa poc temps era pràcticament desconeguda fora del Brasil. Amb un estil propi que inclou noves sonoritats i influències, barrejades amb grans mestres del gènere, el grup explora els diferents ritmes del forró per a elaborar una música festiva i adreçada al ball. Amb el Trio Forróbódó, el cicle de músiques per a la integració “Diversons” ofert per l’Obra Social de la Caixa, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Pego es tanca, deixant sons diversos i atractius al si de la localitat.
677 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!