Formant els cuidadors i cuidadores informals

A partir del dilluns 1 d’octubre i fins el dia 4 a Casa de Cultura de Pego tindrà lloc el programa de formació de cuidadors i cuidadores de persones amb malaltia d’Alzheimer i altres demències. La regidoria de Serveis Socials amb la col•laboració de la Conselleria de Benestar Social han organitzat aquest curs que té com a objectiu oferir resposta a les necessitats de formació i informació de familiars, cuidadors i voluntariat social. Avui és el Dia Mundial de l’Alzheimer, és, per tant, el millor dia per a donar a conèixer aquesta notícia. A partir del dilluns 1 d’octubre i fins el dijous 4, es durà a terme a la Casa de Cultura de Pego en horari de 5 a 8 de la vesprada, el Programa de Formació de Cuidadors i cuidadores informals de persones amb malaltia d’Alzheimer i altres demències. Aquesta iniciativa ha estat organitzada per la regidoria de Serveis Socials de l’ajuntament de Pego i la Conselleria de Benestar Social.

El curs, que és gratuït, té com a finalitat donar resposta a les necessitats d’informació i de formació de les persones que tenen sota la seua cura altres persones amb algun tipus de demència, com són familiars, cuidadors o voluntariat social, per a millor i augmentar així, la qualitat de les cures prestades. Àngel Sendra, regidor de Serveis Socials, assegura que aquest curs té com a base entendre la situació del pacient per a poder abordar millor la cura dels malalts.

Així, els objectius específics que es proposa el programa són: millorar la informació i formació dels cuidadors informals, és a dir, aquelles persones que no són professionals sanitaris. Millorar l’atenció prestada als pacients amb demència. Millorar la qualitat de vida de les persones que tenen sota la seua cura algun amb Alzheimer o alguna altra demència i finalment, facilitar als cuidadors i les cuidadores l’accés a un equip interdisciplinar especialitzat en aquest tipus de pacients. De fet el curs serà impartit per un metge, un psicòleg, una treballadora social i un ATS.

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa de caràcter progressiu que afecta a Espanya unes 800.000 persones. 200.000 més podrien estar sense diagnosticar, segons les dades de la Fundació Alzheimer Espanya (FAE). Coincidint amb el Dia Muncial de l’Alzheimer, la Confederació Espanyola de Familiars i Malalts d’Alzheimer i Altres Demències (Ceapa) defensa que la realització d’examens cognitius de caràcter periòdic a les persones més grans de 65 anys ajudaria a diagnosticar aquesta patologia i a millorar la qualitat de vida dels que la pateixen.

L’objectiu principal del Dia Mundial de l’Alzheimer és informar la població sobre com s’ha d’abordar aquesta patologia, que afecta a Europa més de 3,2 milions de persones i a tot el món, uns 24 milions. Enguany, Ceafa, vol dedicar especialment aquesta jornada als cuidadors familiars, encara poc valorats en opinió d’aquesta confederació. A aquesta proposta s’ha afegit, amb el programa de formació, la Conselleria de Benestar Social i la regidoria de Serveis Socials de Pego, perquè com assegura el seu responsable, Àngel Sendra, tots podem arribar ahí i el millor és tenir coneixements sobre la malaltia per a intentar aproximar-se al que viuen els malalts i per a poder ajudar-se com a cuidadors.
533 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!