Els pressupostos segueixen igual

El Govern no preveu invertir l’any que ve en l’execució del tren Gandia-Dénia. La partida destinada torna a ser testimonial i s’eleva a 100.000 euros dedicats a estudis informatius. Les dessalinitzadores són les grans beneficiàries. Però amb un pressupost previst de més de 8 milions d’euros, la variant de Benissa és, sens dubte, el projecte estrella. Per a Pego no es preveuen inversions en 2008 per part del Govern Central. Poques sorpreses en els pressupostos generals de l’Estat per al 2008. Poques o cap. I és que un any més, el Govern Central deixa fora de les inversions previstes per a l’any que ve el tren Gandia-Dénia. El projecte de via ampla torna a convertir-se en una utopia que tampoc en els pròxims anys es convertirà en realitat perquè en els pressupostos apareixen de manera testimonial 100.000 euros dedicats a estudis informatius. Uns altres que s’acumulen a la llista dels que ja estan realitzats. Aquesta situació augura que el projecte i execució del tren Gandia-Dénia, tornarà a convertir-se en arma electoral en els propers comicis, que ja comencen a escalfar motors.

Una de les grans inversions que torna a repetir-se un any més és el projecte de dessalinització per a la Marina Alta, així com les seues obres complementàries i l’ampliació de la planta de Xàbia. En quant a la quantia, l’Estat preveu gastar-se en 2008 quasi 26 milions d’euros en estos tres projectes.

També apareix el tractament terciari i la reutilització de les aigües residuals de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Xàbia. La inversió, que ascendeix a 4.400.000 euros, suposarà quasi un milió i mig més en 2008. Una inversió que torna a pressupostar-se i que els veïns de Xàbia continuen esperant. D’altra banda, la Comunitat de Regants d’Alcanalí-Xaló també rebrà una ajuda de 526.000 euros.

En un altre ordre de coses, el Govern Central preveu en els pressupostos la rehabilitació de l’edifici de Torrecremada per a ús públic a Dénia. La inversió per al 2008 ascendeix a 323.000 euros. També s’espera poder rehabilitar l’edifici del carrer Sant Josep, en la capital de la Marina Alta. L’Estat preveu 300.000 euros per a este projecte.

Sens dubte, un dels programes estrella és la variant de Benissa que, després de queixes veïnals i peticions polítiques, sembla que el Govern està disposat a impulsar en el proper exercici. En l’apartat anomenat annex d’inversions reals per al 2008, el Govern de José Luís Rodríguez Zapatero marca el projecte del condicionament de la variant de Benissa i el pressuposta amb més de huit milions d’euros. El cost total està xifra en 15.388.000 euros. Els pressupostos de 2007 ja preveien executar part de l’obra. No obstant, fins al moment no s’ha fet res.

En aquests pressupostos també es contempla la duplicació del tram El Verger-Oliva amb 201.000 euros. Pego no figura en cap partida pressupostària de cara a 2008, almenys de les importants.
751 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!