Estudiants de cuina de Turquia visiten el Museu Etnològic

El Museu Etnològic de Pego va ser visitat ahir per un grup de joves estudiants de cuina procedents de la ciutat turca Gaziantep, per tal de conèixer el processos del conreu de l’arròs i cóm es cuinava abans. També van estar a la Marjal i coneixeren els cultius en l’actualitat.Es tracta d’alumnes d’un centre de formació gastronòmica i culinària de Turquia que forma part del programa europeu Erasmus plus Youth 4Food, en el qual estan implicats les ciutats de les ciutats de Dénia, Bergen, Parma i Östersund, a més de Gaziantep.


El projecte «Erasmus Youth 4Food, Joves Cuiners per a una Gastronomia Sostenible«, es va gestar a Dénia en una reunió entre les quatre ciutats europees integrades en la Xarxa de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESCO. L’acord es va fer públic a la ciutat de Bergen, on una representació dianense participava en la fira gastronòmica més important de Noruega.


Fa dos anys, al setembre de 2017, la Unió Europea va destinar 225.000 euros per al desenvolupament d’aquest programa durant cinc anys. L’objectiu del programa és millorar la competència professional dels joves cuiners a través de pràctiques en centres de formació i restaurants de les diferents ciutats de la xarxa UNESCO.

A més, inclou intercanvis de formadors i transferència de coneixements entre les ciutats i els centres involucrats. S’han integrat en aquest Erasmus un total de quinze institucions públiques i privades.

En anys anteriors, el Museu Etnològic de Pego ha rebut també visites d’altres estudiants noruegs i suecs, als quals se’ls parla del passat, present i futur de l’arròs.

 

1143 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!