Esta vesprada pots salvar tres vides

Es desplaça fins al Centre de Salut de Pego una de les unitats mòbils del Centre de Transfusió d’Alacant per recol·lectar sang. Estaran des de les 5 fins les 8.30 de la vesprada.

Una de les funcions principals dels Centres de Transfusió és l’extracció de sang per a abastir els hospitals públics i privats del País Valencià. Pot donar sang qualsevol persona sana que tinga entre 18 i 65 anys i que pese més de 50 quilos. La barrera dels 50 quilos es va determinar perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard de sang de 450 ml i a partir d’eixe pes la recuperació de la sang es realitza sense entrebancs. Es recomana que, abans de donar, es bega molta aigua o, líquids en general.

576_1420639319img-marato-donants-sangUna vegada al mes visita Pego una unitat mòbil del Centre de Transfusió d’Alacant, visites que eixes unitats mòbils realitzen a la resta de localitats de la província per facilitar la donació. Es recomana que
les dones donen sang un màxim de tres vegades a l’any i els hòmens, un màxim de quatre, sempre respectant un interval de dos mesos entre donació i donació. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitzen una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després s’analitza la sang.

dona-sangEls 450 ml de sang que s’extrauen en les donacions són fàcils de reposar. És una combinació entre la feina que la medul·la òssia i la ingesta d’aliments que ens permeten recuperar el ferro que hem perdut. Tot i que hi ha una base important de donants fidels, estos no són suficients per tenir l’estocatge del banc de sang ben assortit i per això es fa una crida constant a la solidaritat perquè, com bé recorden des dels Centres de Transfusió, tots i totes poden necessitar alguna vegada sang. A més, amb una sola donació es poden arribar a salvar tres vides.

Així les coses, esta vesprada de 17 a 20.30h., al Centre de Salut de Pego tenim l’oportunitat de debutar en el món de la donació de sang o, tornar a ser generós i generosa realitzat-ne una de nova.

 

 

1686 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!