L’auditoria interna realitzada a l’empresa de recollida de fem revela incompliments puntuals del contracte

És el que ha revelat la regidora de Residus, Laura Castellà, que destacava, com a conseqüència del resultat d’eixa autoria, la incorporació de dos persones més a la plantilla de SAV que ha permès millorar el servei de neteja viària. Així mateix, l’empresa ha instal·lat un controlador de flota el que permet fer un seguiment dels seus moviments i comprovar si les queixes veïnals s’hi corresponen.

Les constants queixes rebudes per l’Ajuntament de Pego a causa de la deficient neteja viària realitzada per l’empresa concessionària del servei a Pego, SAV, van motivar que la regidora de Residus, Laura Castellà, encomanara, ja fa uns quants mesos enrere, una auditoria interna per detectar si s’estaven o no s’estaven complint tots els punts que inclou el contracte. El resultat d’eixa auditoria ja està damunt la taula de Castellà i ha tret a la llum «algunes coses molt puntuals en les que [l’empresa] estava fallant», revelava la regidora.

Una d’eixes qüestions i, per a Laura Castellà la més important, és que «feia falta personal per a la neteja dels carrers». L’empresa, arrel de l’informe, ha contractat dos persones més com a peons d’agranat i, assegurava la regidora de Residus que, «des què estan eixes dos persones pareix que les voltes i els recorreguts diaris de neteja de carrers estiguen complint-se».

controladoraEl contracte també especificava que havia d’haver un controlador de flota «per a fer-nos més fàcil el seguiment del que fa cada treballador i cada vehicle al dia». Això s’ha aconseguit també després de l’auditoria, explicava Castellà. Així s’ha instal·lat un sistema de control de flota que permet, a més de fer el seguiment de tots els vehicles, extraure informes complets dels seus recorreguts, que al seu torn «faciliten moltíssim la feina de localització», explicava Castellà.

Així mateix, l’empresa ha activitat una web pròpia (a la que actualment encara s’accedix des de la web municipal) en la que inclou informació útil sobre residus i també un apartat de suggeriments. Però a més, l’empresa ha estat treballant en el disseny d’una app «per a facilitar a la ciutadania que facen arribar les seues queixes o suggeriments a la regidoria o directament a l’empresa». En breu «eixa app estarà disponible perquè qualsevol persona se la puga descarregar al seu dispositiu mòbil», avançava Castellà.

L’última millora que ha concedit SAV és l’increment d’un 1% per a 2017 dedicat a les campanyes de conscienciació, el que la regidora de Residus considerava un augment discret però important per a poder realitzar alguna campanya més la temporada que ve.

1469 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!