En 2013 Pego tindrà pressupostos

Ho comunicava l’alcalde i regidor d’Hisenda durant l’aprovació d’una modificació de crèdit a la baixa per valor de 343.600 euros destinada a pagar interessos i amortitzacions de crèdit. Amb esta modificació de crèdit Intervenció calcula que es cobrixen les amortitzacions i interessos de prèstec que l’ajuntament de Pego té previstos per a 2012.
Durant el segon punt de l’ordre del dia del plenari ordinari d’octubre l’alcalde i regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, va avançar, en contestació a la reflexió de la portaveu del Bloc-Compromís, que “ja s’estan elaborant els pressupostos de 2013”. El que es portava a plenari, no obstant, era una modificació de crèdits, en este cas a la baixa.

Explicava Carmelo Ortolà que quan es va aprovar el Pla d’Ajustament es va decidir que hi hauria una baixada pressupostària en “certes partides del pressupost prorrogat en vigor enguany”. Es tractava, entre d’altres, de la “anul·lació de les gratificacions a funcionaris i hores extres, una reducció en l’àrea de Festes i una reducció en l’àrea de subvencions a associacions”. Ahir es pujava a plenari, sobretot, l’estalvi aconseguit per l’anul·lació de gratificacions a funcionaris i l’eliminació de les hores extres, que sumaven 343.600 euros. Eixe estalvi era destinat a “finançar interessos i prèstecs bancaris que són deutes que té pendents este ajuntament”, explica Carmelo Ortolà.

Conxa del Ruste, portaveu del Bloc-Compromís afirmava que “açò és un moviment comptable necessari”. Dit açò, amb una crítica a la prorrogació dels pressupostos, del Ruste proposava que s’ha d’anar a per feina. I animava a què “si ja es poden fer els pressupostos de 2013 que es facen perquè açò augmenta la claredat, la transparència i la planificació comptable. A més evita faena”.

Era ací quan l’alcalde i regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, anunciava que “estem elaborant ja els pressupostos per a 2013 […] perquè tenim unes bases per a poder-los fer, cosa que fins ara no es donava”.

La portaveu popular, Maite Ferrándiz, preguntava si hi havia alguna nova amortització de crèdit en esta modificació. L’interventor en funcions contestava que “les amortitzacions de crèdit van començar a pagar-se l’any passat”. Assenyalava de les mateixes que eren “quantitats prou importants”. L’alcalde posava la xifra, 2.100.000 euros. També anunciava l’interventor en funcions que “en esta segona modificació de crèdit ja tindria suficient l’aplicació pressupostària per a cobrir tot el que són amortitzacions i interessos de tots els prèstecs que tenim en vigor”.

El punt era aprovat per 9 vots a favor, els de l’equip de govern (CdP i PSPV) i els dos del Bloc-Compromís. Els quatre regidors del PP presents van votar en contra.
894 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!