L’Ajuntament de Pego arriba a un acord perquè un propietari aconseguisca els metres necessaris per a poder construir a la seua parcel·la

El cas es dóna en el Sector ‘El Clot’. La solució presentada pel consistori pegolí és la de modificar l’amplària del vial públic perquè la parcel·la afectada sume els 140 metres quadrats necessaris perquè una parcel·la siga construïble.
En el plenari ordinari d’ahir, primer dijous d’octubre, el primer que va abordar la sessió va estar un conveni urbanístic entre l’Ajuntament de Pego i un propietari amb una parcel·la al Clot que es va veure afectat per la modificació puntual nº2 del PGOU. Esta modificació va consistir en l’ampliació, de dos i metres mig d’ample, del carrer Vallet. Un canvi que va provocar que el propietari deixara de tindre un solar amb els metres mínims per a poder construir, explicava l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà.

Ortolà recordava que esta modificació va ser recorreguda i guanyada pel propietari. La sentència va provocar l’anul·lació del PAI de ‘El Clot’. Amb la pujada a plenari del cas declarava el primer edil el que es fa és “donar-li solució al problema d’este veí de Pego”. Assumia Ortolà que en este cas “hi ha una responsabilitat de l’ajuntament” i és per això que es proposa “reduir l’amplària del vial”. Este passaria dels 8’50 metres actuals a 8’06 metres, el que permetria que “el propietari d’eixa parcel·la puga tindre 140 metres de parcel·la urbanitzable”.

Assenyalava Carmelo Ortolà que el marca la normativa és que els metres que es perden per este conveni, 13’47 en total, s’hauran de fer en un altre lloc “perquè el còmput legal és el que és”.

La resta de partits polítics estaven d’acord en la signatura del conveni, sobretot tenint en compte que el propietari l’ha promogut. Això es va reflexar en la votació, ja que el punt va ser aprovat per unanimitat.
527 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!