Empresaris i cuiners noruecs coneixen l’arròs de Pego i el funcionament de CooPego

Un grup de vint empresaris, cuiners i professionals de l’hostaleria de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de Bergen (Noruega) es troben des d’este diumenge a Dénia per a conéixer la seua gastronomia i els productes agroalimentaris locals. Hui dimarts la seua primera parada ha estat la Marjal de Pego, on han rebut informació sobre el parc natural i la producció d’arròs. A més, han visitat la Cooperativa de Pego per ser testimonis de l’activitat que allí s’exercix, és a dir, com i que treballen a Coopego i com funciona la direcció de la mateixa.

Dénia-Marina-Alta-Tasting-LifeUn grup de vint empresaris, cuiners, professionals de l’hostaleria i de la producció agroalimentària de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de Bergen (Noruega) es troben des d’este diumenge a Dénia per a conéixer la seua gastronomia i els productes agroalimentaris locals, dins el projecte Pla d’Acció Dénia & Marina Alta #Tastinglife. El grup va ser rebut dilluns de matí a l’Ajuntament de la capital comarcal per l’alcalde, Vicent Grimalt, la presidenta d’AEHTMA, Cristina Sellés, i el regidor de Relacions Internacionals, Óscar Mengual, després d’haver visitat el Mercat Municipal, on han pogut degustar un “esmorzar valencià”.

Durant la seua estada, fins a hui dimecres, recorreran restaurants d’alta cuina, participaran en trobades amb empresaris locals i visitaran cellers i centres de producció agroalimentària de la comarca.

La visita és iniciativa dels propis empresaris noruecs, que han mostrat un especial interés per conéixer l’oferta gastroalimentària de Dénia i la de la Marina Alta, en general. A més de tenir interés per explorar les possibilitats de col·laboració comercial i empresarial.

IMG-20170926-WA0007Dimarts el programa de la delegació noruega estava dedicat a conéixer els productes de la Marina Alta. La seua primera parada va ser al Parc Natural de la Marjal de Pego, on van rebre informació sobre l’aiguamoll i la seua producció d’arròs. A més, van visitar la Cooperativa de Pego per ser testimonis de l’activitat que allí es realitza, és a dir, com i que treballen a Coopego i com funciona la direcció de la mateixa. També van poder les taronges que hi preparen per a l’exportació. La visita a la Cooperativa Agrícola de Pego els va sorprendre, atenent que entre la representació noruega hi havia cuiners i també empresaris del sector agroalimentari que tenen conserveres.

El Pla d’Acció Dénia & Marina Alta #Tastinglife també contempla, des del pròxim 29 de setembre al 2 d’octubre, la celebració a Dénia i la Marina Alta, de la Trobada de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESCO amb presència de representants institucionals i gastronòmics de 17 ciutats d’arreu del món. En eixa Trobada Pego també està a l’agenda. El proper dilluns, 2 d’octubre, representants institucionals, tècnics, i cuiners de 17 ciutats d’arreu del món també tindran l’oportunitat de visitar la Cooperativa Agrícola de Pego per conèixer les instal·lacions i degustar suc de taronja natural. Després coneixeran el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva i els seus camps d’arròs i, per finalitzar, tornaran al municipi per dinar una bona crosta.

Dénia i Bergen es van incorporar en 2015 a la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO i des de llavors han mantingut una estreta vinculació. Les escoles i els cuiners de Bergen i Dénia estan en estos moments treballant en dos projectes Erasmus de formació, finançats per la Unió Europea, junt amb les ciutats de Östersund (Suècia), Parma (Itàlia) i Gazantiep (Turquia).

1524 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!