Igualtat incrementa en un 292% la inversió per a la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i les Valls

Helena Ferrando va presentar ahir a Dénia el nou sistema de Serveis Social i el seu finançament als alcaldes i regidors de les comarques de la Marina Alta i del Comtat. Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives incrementa en un 190% la inversió per a la contractació de prop de 80 nous professionals que formaran part dels equips multidisciplinaris de serveis socials dels municipis de la Marina Alta. La finalitat de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, és la “remunicipalització” dels serveis socials.

El nou model de serveis socials elaborat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives incrementa en un 190% la inversió per a la contractació de prop de 80 nous professionals que formaran part dels equips multidisciplinaris de serveis socials dels municipis de la Marina Alta, segons va assenyalar ahir la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando.

17-9-26_FOTO_HFerrando_DeniaFerrando va presentar a Dénia este nou sistema i el seu finançament als alcaldes i regidors dels ajuntaments de les comarques de la Marina Alta i del Comtat, entre les que es trobava Rebeca Bañuls, regidora pegolina, acompanyada de la Coordinadora de la Mancomunitat, Ana Frau. Ferrando va destacar l’aposta de la Conselleria per la “remunicipalització” dels serveis socials amb un increment pressupostari que permetrà augmentar la ràtio dels professionals.

La secretària autonòmica ha explicat que, enfront dels 714.373,95 euros destinats l’any passat als municipis de la Marina Alta, el nou model de serveis socials dissenyat per la Conselleria permet una inversió de 2.072.644,94 euros arreplegats en el pressupost d’enguany per als equips base, la qual cosa permet passar de 27 professionals en 2016 a un total de 79 professionals enguany.

El nou model contempla «la necessitat de reconstruir un sistema públic digne on el municipalisme siga l’instrument per a fomentar polítiques de proximitat i on els equips de base puguen treballar des de la prevenció amb l’objectiu de rescatar persones i oferir una atenció social de qualitat».

D’aquesta manera, l’objectiu és aconseguir que entre 2017-2019 tots els municipis i mancomunitats de la Comunitat Valenciana disposen d’un treballador o treballadora social, un educador o educadora social, un psicòleg o psicòloga, un assessor o assessora jurídica i un administratiu o administrativa.

L’augment de personal «repercuteix en una millor atenció a les persones» indicava Ferrando, qui explicava que amb les inversions de la Conselleria d’Igualtat les ràtios de professionals per habitant de la comarca de la Marina Alta passaran d’un professional cada 6.364 habitants en 2016, a un per cada 2.194 habitants a la fi d’enguany.

Tots els municipis de la Marina Alta perceben enguany un augment en el finançament de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a serveis socials i, per tant, en el pressupost destinat als equips base.

Alguns municipis superen el 200% d’increment respecte a 2016, com Benissa i Calp amb el 278,77% i el 258,55% respectivament. La Mancomunitat de Pego, amb els municipis de la Vall de Gallinera, La Vall d’Alcalà, La Vall d’Ebo, L’Atzúbia i Pego, percep un 292% més que l’any passat. Cal destacar Gata de Gorgos que rep un finançament d’un 517 per cent més que en 2016, ja que passa de 13.772 euros a 85.086 enguany.

Per la seua banda, Teulada percep enguany 170.172 euros, Dénia i la Mancomunitat de la Marina Alta 425.405 euros cadascuna, el municipi de Xàbia un total de 285.882 euros i el Poble Nou de Benitatxell 54.463 euros.

 

1510 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!