Els socialistes pegolins lamenten la pèrdua de la socialista Carme Chacón recordant el seu pas per Pego

Va ser el 22 de maig de 2014 en un míting per a les Eleccions Europees de 2014. Va ser la convidada estrella d’aquella trobada a la Casa del Poble de Pego en el míting més important de la Marina Alta i l’última en intervindre després d’Enrique Moll, alcalde de Pego, Toni Vaquer, secretari comarcal del PSPV i David Cerdán, secretari provincial dels socialistes. Carme Chacón el primer que va expressar públicament a la Casa del Poble va ser que «tinc la sensació que torno a casa perquè heu aconseguit que aquesta comarca, que aquesta província em fes sentí com a casa», una circumstància que agraïa molt.

760619563973012La notícia que ahir corprenia a propis i estranys, la sobtada mort de l’exministra d’Habitatge i de Defensa (la primera dona en exercir eixa cartera) durant el Govern de Rodríguez Zapatero, ens porta a recordar la seua visita a Pego el 22 de maig de 2014. Aquell dia, la socialista que, tot i que jove (ha faltat per una cardiopatia congènita als 46 anys d’edat) ja tenia un impressionant currículum polític, era la convidada estrella del míting de campanya de les europees socialistes a la Marina Alta. Carme Chacón va ser l’última en pujar a l’escenari per dirigir-se a un públic que plenava de gom a gom la Casa del Poble pegolina. Abans que ella van parlar Enrique Moll, alcalde de Pego, Toni Vaquer, secretari comarcal del PSPV i David Cerdán, secretari provincial dels socialistes.

760619743972994Carme Chacón el primer que va expressar públicament a la Casa del Poble va ser que «tinc la sensació que torno a casa perquè heu aconseguit que aquesta comarca, que aquesta província em fes sentí com a casa», una circumstància que agraïa molt manifestant que «ho he portat sempre al cor» i, en demanar-li aleshores fer campanya europea a la Marina Alta, explicava Chacón que «dels quatre dia que tenia al País Valencià per fer-ne, vaig dir, clar. Tenia moltes ganes de tornar-vos a veure».

760619630639672Va aprofitar la seua presència a la Casa del Poble de Pego per homenatjar a «tres o quatre companys, pràcticament fundadors de l’agrupació, que porten 90 anys, algun 91 anys fent socialisme i militant a aquest partit» als que els va transmetre que «sense la vostra lluita mai, avui, podríem tenir la paraula i tractar de fer felicitat a tot arreu, així que gràcies companys». Paraules que eren acollides amb un gran aplaudiment.

Però Carme Chacón, a més, va endevinar en aquell míting del 22 de maig de 2014 que Pego continuaria tenint alcalde socialista, després dels dos anys que Enrique Moll havia d’exercir en la legislatura 2011-2015. De fet, va assegurar que, després de parlar amb Enric sobre com estava governant el poble, estava convençuda «que ens venen 4 i molts més de quatre».

Enrique Moll, ahir en conèixer la pèrdua de la socialista descrivia al seu perfil de facebook la notícia com a «molt dura» per haver ocorregut de sobte, «sense avisar». Assegurava que «la família socialista perdem un referent, la primera ministra de Defensa del Govern Espanyol». Qui, recordava, «va visitar Pego, on en paraules d’ella va quedar bocabadada pel calor de la gent i per poder fer un dels millors mítings que recordarà en la nostra Casa del Poble».

enrique chacon face

També expressava «la seua tritesa» l’agrupació socialista de Pego» en assabentar-se de la mort de Carme Chacón, sumant-se així al condol general per la seua pèrdua de la socialista catalana.

socialistes pego chacon

 

2059 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!